Takk for turen!

Foto: Lillian Fjerdingen, Trondhjems Turistforening

4000 store og små tok på gummistøvler, hadde med bøtte, spade og kanskje bessmor og en storebror som trenger en luftetur – og  ble med oss på en lærerik dag i fjæra!

En stor takk til årets bidragsytere som gjorde denne dagen uforglemmelig!

Marinbiologistudenter fra Institutt for Biologi, NTNU; Studentene satte opp en mini-lab med mikroskoper, stilte med fulle akvarier og hjalp til med å artsbestemme alt det spennende barna fant i fjæra

Miljøagentene (egen miljø organisasjon for barn) stilte med stor barnepatrulje som var med og patruljerte stranden i beste Strandryddedag-stil J Barna var også med på å opplyse om hva hver enkelt kan gjøre for å redusere sine plastfotspor samt å introdusere de ulike aktivitetene over høyttaleren.

Grønnbarneby: Stilte med forurensningsquiz, og et helt særegent innhold i akvariet.

Forurensningsforskere fra NTNU Sealabb med studenter viser hvordan mikroplast ser ut, hvor det kommer fra og hvor det gjør skade på naturen.

TT delte ut gratis nystekte fiskekaker fra Hegstad&Blakstad til alle sultne fjærefolk

Røde Kors Hjelpekorps stilte med førstehjelp-trenings camp. Både store og små fikk frisket opp livreddende hjerte lunge redning.

Lillekaroliuss fra #sammehav gleder vanligvis barn som sykehusklovn. Nå kommer hun hele veien fra Stokkøya for å tumle lystig rundt og hjelpe til hvorsomhelst og nårsomhelst i fjæra.

Fugleforskere fra Norsk Ornitologisk Forening tok med teleskoper, fangstnett, fuglekassesnekring og attpåtil masse fuglekjennskap.

Foreningen La Humla Suse stilte med humle-lab, humle-plakater og humefakta.

Draugen froskemannsklubb og Pingvin dykkerkubb gjennomførte en maritim ryddeaksjon under vann samtidig som de viste frem utstyret de bruker og stilte med dykkeaktiviteter for barn på land.

Statsnail stilte med smaksprøver på Kråkeboller til fryd og forferdelse til deltakerne. Alle som smakte fikk merke 😉 I tillegg delte de inspirasjon og tipsrundt bærekraftig høsting av snegler i fjæra.

Mausund feltstasjon, stilte med søppelutstilling og folkeopplysning om opprydningsarbeidet sitt, samt skaden plasten gjør på naturen og dyrelivet i og rundt fjæra.

Tekna: Bidrog med koking og utdeling av blåskjell med tilhørende fakta om blåskjellene.

Guus Wellesen fra Arctic Skeletons fokuserte på dyrets indre verden i år, og hadde med en oter og havørn som skal dissekeres!

Live Band: Trondheimsbandet Mandarinsaft avsluttet dagen med live konsert på stranda.

En stor takk til TEKNA og KUBA/Trondheim kommune syntes dette er et så supert arrangement at de ville være fjæredag-sponsorer og Norges skjell som sponset oss med blåskjell!

Skrevet av Anne van der Wijst 29. april 2019