Vinter- og påskeferie på Norges fineste turisthytte

Gjevilvasshytta er kåret til den fineste betjente DNT-hytta i landet. Hytta er betjent i skolens vinterferie og i påsken, og er et ypperlig tilholdssted for sprekinger, eldre, ungdom og barnefamilier. Området byr på rike turmuligheter med spennende topper og lune daler. Rundt hytta vil det bli tilrettelagt for skileik hvor man kan delta etter eget ønske.

Gjevilvasshytta er en perle der den ligger i et spektakulært landskap. Gjevillvassdalen er en av de flotteste seterdalene vi har her i landet, med et velholdt kulturlandskap omkranset av storslått fjellnatur. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for skileik og fjellskiturer i området.
Det er 9 km å gå inn til Gjevilvasshytta. 

Turtips:
Tur til Blåhøa
Skileik i området rundt hytta
Båltur til Gjørdøldalen
Skitur til Høghødalen
Skitur til Falkfangerhøa
Isfiske på Gjevilvatnet


Dagservering i vinter- og påskeferien

Det vil bli dagservering alle dager fra kl 12-16 i vinterferien og i påska.

Adkomst

Tog eller buss til Oppdal og taxi til Osen ved Gjevillvatnet. Med egen bil følger du E6 til Oppdal, Fv 70 til Festa bru og tar til høyre (nordover) og følger bomvei til Osen ved Gjevillvatnet. Herfra er det 9 km på ski inn til hytta etter Gjevillvassvegen. Gjevillvassvegen blir brøytet i perioder i vinter. Vegen er ikke åpen for fri ferdsel. Man går på eller langs vegen enten den er brøytet eller ikke. Ingen skiløype på veien. Ta gjerne kontakt med Gjevilvasshytta for oppdatering av statusen på forholdene.

Betjent sesong:

Vinterferien: 18. - 27. februar
Påske: 8. - 18. april

Gjevilvasshytta i Trollheimen.
Gjevilvasshytta i Trollheimen. Foto: Marius Dalseg Sætre

HUSK Å FORHÅNDSBOOKE PLASS
Pga. smittevernstiltak må vi ha full kontroll på antall personer som bruker tilbudet for å drive etter trygge rammer. Derfor må alle bestille plass på forhånd. I tillegg må du sørge for at du oppfyller dine smittevernforpliktelser ut ifra nasjonale og lokale smitteverntiltak for deg og ev. ditt reisefølge dersom dere er flere.  

Ubetjent

Utenom betjent sesong kan du bruke den ubetjente bygningen på gjevilvasshytta. Da må du forhåndsbestille plass og ta med DNT-nøkkelen.

Til og med 17. februar
27. februar - 7. april
Fra og med 19. april
Bestill opphold på ubetjent hytte


Gjevillvassvegen blir brøytet i perioder i vinter, noe som betyr at det ikke blir skiløype der lengre. Uten et forutsigbart skiløypetilbud er det vanskelig å drive et betjent serveringstilbud. Derfor har vi avlyst alle måneskinnsturene og all dagservering i helgene mellom vinterferien og påskeferien. Det blir dagservering i vinterferien og påska.


Skrevet av Jonny Remmereit 13. januar 2022