Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Gjensidigestiftelsen med støtte til ny satsing i Bymarka

Under dugnadsarbeid med bygging av en hengekøyegapahuk ble vi overrasket av Julius Maske fra Gjensidigestiftelsen. Han kunne fortelle gjengen som var der at søknaden som var sendt på prosjektet " Nysatsing rundt Rønningen" hadde gått gjennom nåløyet og får støtte på kr. 349.920,-.

Maske kunne også fortelle at stiftelsen likte dette prosjektet som helt sikkert kommer til nytte og glede for mange. Søknaden skåret hele 12 poeng av 12 mulige. Frode Støre Bergrem, daglig leder i TT, takk for gaven og sa at dette gjør det mulig for oss å kunne sette igang hele prosjektet. Nå blir det laget en hel gapahukpark for ungdom med fotoshootplasser og mulighete for overnatting i hengekøye. Barna skal få egen turboskog og skileik, stiene skal utbedres, ja hele denne delen av marka skal nå få et løft.

Se filmen under fra utdelingen.

Rønningen - aktivitetssenter for turglede

Trondhjems Turistforening ønsker å utvikle Granåsenområdet/Leinstrandmarka i Bymarka på en bærekraftig måte for framtida. Området skal tilrettelegges slik at man fremmer interessen blant barn og unge til å drive med friluftsliv. Turområdet skal også inneholde turstier for ulike aktiviteter som egner seg for hverdagsturer for alle aldersgrupper. Tilbudet skal være inkluderende slik at nye grupperinger får ta del i den norske turtradisjonen. Viktige innfallsporter er Granåsen, Lian, Skogly og Smistad. Rønningen vil være et naturlig knutepunkt for turene i dette området.

Satsingen vi ha følgende elementer:

  • Turen er grunnlaget for alt friluftsliv. De ulike stiene inn til Rønningen  må utbedres, turene må beskrives og skiltes. Det er viktig å ha ulike turmuligheter, ulik tilrettelegging, rundturer, turer fra kollektivtransport
  • Bygging av 3 gapahuker
  • Etablere Turboskogen
  • Lage et lite skileikområde
  • Organisere utlån og utleie av utstyr
  • Ha en lavvo stående for de som ønsker et krypinn på kalde og vindfulle dager.

Om Gjensidigestiftelsen:

Gjensidigestiftelsen er Norges største finansstiftelse som ble etablert i 2007. Stiftelsen er største aksjonær i Gjensidige Forsikring ASA med 62,24 % av aksjene. Hvert år deles det ut rundt 200 millioner kroner til allmennyttige prosjekter innen trygghet og helse. Gjensidigestiftelsen bidrar med kompetanse og økonomisk støtte for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn.

Gjensidigestiftelsen består av 120 tillitsvalgte fordelt på 19 valgkretser. Disse utgjør blant annet lokale gaveutvalg og generalforsamling. De 120 tillitsvalgte utgjør generalforsamlingen og velges av og fra kundemassen til Gjensidige Forsikring.

Gjensidigestiftelsen gir pengestøtte til mange ulike prosjekter, og alle kan søke. Les mer om hvilke innsatsområder de ser etter her.

Skrevet av Jonny Remmereit 22. desember 2018