Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Bli med på Barnas Store Fjæredag 2019

Foto: Anne van der Wijst, Trondhjems Turistforening

Bli med oss på en spennende jakt etter småkryp i Rotvollfjæra!

Denne dagen følger vi sportsdykkere på deres ferd ned i fjorden og får etterpå muligheten til å se hva de har i fangstnettene sine. Vi har fylt opp akvariene med kråkeboller, slagestjerner, alger og masse annet interessant. Flinke biologer vil hjelpe oss å artsbestemme det som dukker opp i løpet av dagen - og vil lære oss plenty  kule funfacts. Det blir mange ulike aktiviteter og spennde ting å lære seg.

Arrangementet er GRATIS OG ÅPENT FOR ALLE.

Sted: Rotvollfjæra

Tid: Søndag 28. april  kl. 13:00 - 16:00

Barnas Turlag oppfordrer til å bruk av føtter, sykler eller kollektivtransport for å komme til Rotvoll. Buss 6 og lokaltoget går rett forbi! Fjærefolk kan dog parkere biler på merka parkeringsplasser på både gamle lærerhøyskolen på Rotvoll og ved Statoil Forskningsenter, Leangenbukta (ved Statoil kan vi IKKE bruke parkeringskjelleren).

Stands 13:00 - 16:00

 1. Biologistudenter fra  NTNU  har tatt seg noen timer fri fra eksamenslesninga og er med på en storstilt artsbestemmings-dugnad. Studentene setter opp en mini-lab med mikroskoper og feltluper, får nok fulle akvarier i løpet av dagen og hjelper oss med å finne navn på alt spennende vi finner.
 2. Norgesskjell fra Åfjorden sponser blåskjell til alle som vil smake. TEKNA stiller med en biolag som kan fortelle mye spennende om skjellene.
 3. Røde Kors Hjelpekorps setter opp en førstehjelp-treningscamp. Alltid greit å friske opp kunnskapen her!
 4. Foreningen La Humla Suse stiller med stiller med humle-stand, humle-fakta og humle-aktiviteter.
 5. Guus Wellesen fra Arctic Skeletons fokuserer på dyrets indre verden i år, og har med i hvert fall en oter og havørn som skal dissekeres!  Også i år kan du ta med bein du finner i fjæra og lurer på hvem sin det har vært, så prøver vi å finne ut av det.
 6. Blueye robotics kommer med en undervannsdrone! Hvor kult er ikke det!!
 7. Vi har bestilt plenty nystekte fiskekaker fra Hegstad&Blakstad. Vi deler ut smakebiter til alle sultne fjærefolk som trenger påfyll utover dagen.
 8. Trondheim fridykkerklubb, Draugen froskemannsklubb og Pingvin dykkerkubb gjennomfører en maritim ryddeaksjon under vann samtidig som de viser frem utstyret de bruker og stiller med dykkeaktiviteter for barn på land.
 9. Fugleforskere fra Norsk Ornitologisk Forening stiller med fangstnett slik at vi i fellesskap kan ringmerke småfugler. Det blir fuglekassesnekring og attpåtil masse fuglekjennskap.
 10. Miljøagentene patruljerer stranden i beste Strandryddedag-stil og Grønn Barneby har full fokus på plastsøppel i havet.
 11. Forurensningsforskere fra NTNU Sealab viser hvordan mikroplast ser ut og hvor det kommer fra.
 12. Mausund Feltstasjon er proffe søppelplukkere og har med seg et meget spesielt måkereir og masse søppel dem har plukket på no-time uti Froan. Det er jo et trist syn, men viktig for oss å se..
 13. Mandarinsaft er vårt faste fjære-band  og ville gjerne spille for oss i år også!


Turbo, barnas turlags maskotten, er tilstedet hele dagen!


Program

13:00  Pangåpning av Barnas store fjæredag.

13:30 Dykkerne hopper i fjorden og fyller opp fangstnettene med spennende skatter

14:00 Livekonsert med vårt faste strandband Mandarinsaft

15:00 Dykkerne hopper i fjorden og fyller opp fangstnettene med spennende skatter

Med forbehold om endringer!

Foto: Anne van der Wijst
Foto: Kim Wagner
Foto: Kim Wagner
Foto: Kim Wagner

Skrevet av Anne van der Wijst 23. april 2019