Reis kortere, opplev mer!

Bruk nærfjella, det er bærekraftig. Midt-Norge byr på varierte og storslagne opplevelser som kan måle seg med det beste du finner andre steder i verden. Ferie- og fritidsaktiviteter i egen landsdel er den mest miljøvennlige måten du kan feriere på.

Jo kortere du reiser, jo mer tid får du til selve turen. I vårt område har vi tilgang på det meste av spennende turopplevelser innen en time eller to. De fleste av oss har tilgang på naturen fra der vi bor. Når du skal ut og reise, så organiser gjerne samkjøring eller reis kollektivt.

Vi ser at det er en utfordring å reise kollektivt til fjells. I påska setter vi derfor opp en buss, hvor de som ønsker kan bestille plass til Stugudalen onsdag i påskeuka, og fra Meråker 1. påskedag. Da kan du gå en fantastisk tur fra hytte til hytte i Sylan. Det er bra for miljøet at flere kjører kollektivt, og bra for deg siden du da får enda flere turmuligheter siden du ikke trenger å returnere til samme utgangspunkt.

Naturen vår er sårbar. Vi har alle fått øynene opp for at vi må vise større hensyn til natur og klima. Friluftsliv er intet unntak. Vi tror nok at de fleste som driver friluftsliv også er glad i naturen og tar hensyn. Det vil gi også kommende generasjoner muligheten til å nyte den samme naturen, enten det er å sette svinger i dyp puddersø, eller å gå solfylte søndagsturer. La det eneste du legger igjen på skituren være spor i snøen. Og vær rustet mot uventet søppel, ta også det med hjem.

Sats på opplevelser, ikke på dyrt utstyr. Kjøp gjerne brukt, lån av venner, og ta godt vare på det utstyret du har så det holder år etter år. Og kjøper du mindre sparer du både miljøet og lommeboka. På tur trenger man både sunn og riktig mat. På våre betjente hytter tilbyr vi næringsrik mat som egner seg godt for deg som går på tur og er fysisk aktiv. Her får du også smøre deg så stor niste som du trenger. Spis opp maten og bidra til å redusere matsvinnet i samfunnet.

TT skal gi inspirasjon til små og store bærekraftige turer. Vi håper at alle finner sin tur, og unner seg naturopplevelser for livet. Det er sunt for både kropp og sinn.

Frode Støre Bergrem
Daglig leder
​​​​​​​Trondhjems Turistforening