Luciatur

Fellestur

Fra dato
9. desember 2017 kl. 07:00
Til dato
10. desember 2017
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Svart senker natten seg i stall og stuer. Solen har gått sin vei. Skyggene truer. Dette betyr bare en ting! Nå er det klart for årets siste og desidert koseligste TTF-tur - nemlig den årlige Luciaturen!

Vi setter kursen mot Røros og Marenvollen tidlig lørdag morgen. Hytten er vanligvis stengt på denne tiden av året, men DNT har gitt oss muligheten til å bo her denne helgen. For de som ønsker en skitur mens det ennå er lyst, anbefaler vi avreise mellom 7 og 8. Det tar ca 3 timer å kjøre til parkeringsplassen. Derfra er det ca. 3km å gå til hytten.

Vel framme tar vi en liten lunsj før vi spenner på oss skia og går en liten tur. Når mørket senker seg finner vi fram lys og tenner i ovnen og forbereder en bedre middag. Vi planlegger Reinsdyrskav denne kvelden (ta med egen mat om dette ikke faller i smak - gi i så fall beskjed til koordinatorene). Etter middag blir det kveldskos i hytta med øl, vin og sang (for de som kan Luciasangen).

På søndag tar vi en fin morgen og de som ønsker kan gå en skitur i området før hjemreise. Denne helga er det også julemarked på Røros, så det er mulig for et besøk på søndagen for de som ønsker det (bodene er åpne til klokka 16).

På grunn av julemarkedet på Røros, anbefaler vi alle om å handle nødvendig mat til lunsj og frokost før avreise (altså på fredag) eller legge inn en handlestopp før Røros. Koordinatorene handler inn til middag på lørdag, utgiftene til denne fordeles på deltakerne.

Overnatting: Vi overnatter på Marenvollen, en selvbetjent turisthytte som ligger i Femundsmarka. Om vinteren skal det være brøytet til Harsjøen. Herfra er det ca. 3 km langs den ubrøytede veien og bort til hytta. Info om hytta finnes her: Marenvollen

Transport: Vi kjører egne biler fra Trondheim. Kjørelag blir satt opp etter påmeldingsfristen har gått ut. Gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil. Utgifter til transport godtgjøres med kr. 4,10 pr.km, som deles på alle i bilen – inkludert sjåføren. Bompenger, ferge og parkering kommer i tillegg.

Krav til deltakerne: Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Turkoordinator følger opp dette.

Utstyr: Ta med utstyr til dagstur i vinterfjellet og overnatting på selvbetjent turisthytte.

Fjellski med stålkanter anbefales.

Kart: Kartblad: 10081 Røros eller Turkart: Røros - Feragen (1:50 000).

Påmeldingsfrist innen 7.desember på http://www.ttfdb.no/ .

Ta gjerne kontakt med koordinator hvis du lurer på noe om turen.

 

 

Luciatur

Svart senker natten seg i stall og stuer. Solen har gått sin vei. Skyggene truer. Dette betyr bare en ting! Nå er det klart for årets siste og desidert koseligste ...

Kontaktinformasjon: