Barnas Store Fjæredag 2018

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Dato
28. april 2018 kl. 14:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Grilling, Barnasturlag, Fjære, Biologi, Jubileum2018
Arrangører
Trondhjems Turistforening, Barnas Turlag Klæbu
Dette arrangementet er over!

Bli med oss på en spennende jakt etter småkryp i Rotvollfjæra!

Denne dagen følger vi sportsdykkere på deres ferd ned i fjorden og får etterpå muligheten til å se hva de har i fangstnettene sine. Vi har fylt opp akvariene med kråkeboller, slagestjerner, alger og masse annet interessant. Flinke biologer vil hjelpe oss å artsbestemme det som dukker opp i løpet av dagen - og vil lære oss plenty  kule funfacts. Det blir mange ulike aktiviteter og spennde ting å lære seg.

Hele arrangementet er gratis og vi byr attpåtil  på gode, gratis smaksprøver fra havet.

Så ha på gummistøvler, ta med bøtte, spade og kanskje bessmor og en storebror som trenger en luftetur – å  bli med oss på en lærerik dag i fjæra!

 

Stands 14:00 - 17:00

 1. Marinbiologistudenter fra Institutt for Biologi, NTNU setter opp en mini-lab med mikroskoper, sørger for fulle akvarier, og hjelper oss med å artsbestemme alt spennende vi finner i fjæra
 2. Miljøagentene er barnas miljøvernoganisasjon. Vi jobber for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe.  På Barnas store Fjæredag får barn dra på skattejakt sammen med Miljøagentene og finne hvilke av naturens fargeskatter som gjemmer seg i fjæra. Med fiskestang og skarpt hode kan små agenter også hjelpe oss å skille miljøvennlig fra miljøversting!
 3. Forurensningsforskere fra NTNU Sealab viser hvordan mikroplast ser ut og hvor det kommer fra.
 4. Vi har bestilt plenty nystekte fiskekaker fra Hegstad&Blakstad. Vi deler ut godbitene til alle sultne fjærefolk som trenger påfyll utover dagen.
 5. Trondheim fridykkerklubb, Draugen froskemannsklubb og Pingvin dykkerkubb gjennomfører en maritim ryddeaksjon under vann samtidig som de viser frem utstyret de bruker og stiller med dykkeaktiviteter for barn på land.
 6. Vi får fraktet inn en dags fangst maritimt søppel fra Mausund feltstasjon. I løpet av en dag plukker de 9 m3/ kubikk maritimt søppel!! Kom og se hvor mye det tilsvarer. Naturvernforbundet, fremtiden i våre hender og miljøagentene er på plass for å opplyse om tiltak for å begrense plastmengden i havet.
 7. Ragnsells, er eksperter på avfall men jobber også med mye annet. De er hovedsponsor til Strandrydde dagen, og stor bidragsyter i søppelstanden. 
 8. Norgesskjell sponser blåskjell til alle som vil smake. TEKNA stiller med en biolag som kan fortelle mye spennende om skjellene.
 9. Havskolen.no tar med barna på strandnot-trekk, har med en ROV (remote operated vehicle) som vi må prøve, og hvis vi får tak i kongssnegler i løpet av dagen blir det racer-løp også!
 10. Røde Kors Hjelpekorps setter opp en førstehjelp-treningscamp. Alltid greit å friske opp kunnskapen her!
 11. Fugleforskere fra Norsk Ornitologisk Forening har med teleskoper, fangstnett og attpåtil masse fuglekjennskap.
 12. Foreningen La Humla Suse stiller med stiller med humle-stand, humle-fakta og humle-aktiviteter.
 13. Fretex ønsker å bidra til et bedre miljø gjennom blant annet gjenbruk , gjenvinning og redesign. Redesign er produkter av materialer som har levd et liv allerede, og fortjener ett til. De viser frem rutine for gjennvinning samt sine redesign produkter.
 14. Guus Wellesen fra Arctic Skeletons stiller med med en stand fylt med skjeletter av dyr som finnes i og rundt fjæra. Ta med bein du finner i fjæra og lurer på hvem sin det har vært, så prøver vi å finne ut av det. Mange fugler og dyr som Guus får inn har blitt offer for søppel som vi har slengt fra oss, kom og se hva det gjør med dyrene!

Turbo, barnas turlags maskotten er tilstedet hele dagen!

Program

14:00  Åpning av Barnas store fjæredag ved Kirsti Tømmervold, ordfører i Klæbu kommune og Svein Otto Nilsen, leder i Kultur-, idrett- og friluftslivkomiteen Trondheim kommune.

14:30  La Humla Suse inviterer til humlevandring. Passer både for små og store føtter.

14:30 Dykkerne hopper i fjorden og fyller opp fangstnettene med spennende skatter

15:00 Livekonsert med vårt faste strandband Mandarinsaft

15:30 Dykkerne hopper i fjorden og fyller opp fangstnettene med spennende skatter

16:00 Dykkerne hopper i fjorden og fyller opp fangstnettene med spennende skatter

16:30  La Humla Suse inviterer til humlevandring. Passer både for små og store føtter

16:30 Dykkerne hopper i fjorden og fyller opp fangstnettene med spennende skatter

Med forbehold om endringer!

Tips: Buss 6 samt lokaltoget går nesten rett forbi!

Det er montert en fast grill nede ved sjøkanten og Barnas Turlag stiller med varm kull - om du får lyst på litt medbragt saltmat eller søtmat så kan jo lørdagsmiddagen tas ute i frisk sjøluft.

NB! Alle har ansvar for egne barn på alle våre Barnas Turlag turer!

En stor takk til TEKNA og Trøndelag fylkeskommune som syntes dette var et så supert arrangement at de ville være fjæredag-sponsorer. Og stor bamseklem til Norgeskjell for storstilt blåskjellsponsing.

Barnas Store Fjæredag 2018

Bli med oss på en spennende jakt etter småkryp i Rotvollfjæra! Denne dagen følger vi sportsdykkere på deres ferd ned i fjorden og får etterpå muligheten til å se hva ...