RETT UT går fra Nedre Leirfoss

Fellestur

Dato
26. september 2017 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi går en turrunde i vakker natur, med start og slutt fra Nedre Leirfoss.

Oppmøte på P plass på nedre Leirfoss. Vi følger fortauet opp til demningen, krysser veien og følger stien som går langs Nidelva i retning øvre Leirfoss. Stien har god fremkommelighet med unntak av noen få parti med sleip leirholdig grunn og nedfallsskog som må forseres. Vi tar bratt,men kort, opp langs demningen fra Nidelva til øvre Leirfoss. Herfra følger vi god gruset vei til Leira kapell som byr på flott utsikt over byen. Vi fortsetter  i en runde som tar oss ned til elva igjen og tilbake til utgangspunktet. Nedstigningen mot elva er noe bratt og tidvis meget sleip, så sko med god såle og evt en stokk eller staver kan være kjekt å ha, særlig om det nylig har vært nedbør.

Vi får også en tur innom grillhytta.

Oppmøte: KL. 11.00 på Nedre Leirfoss. Busstoppen heter Maskinistboligene. Buss nr. 3 (Sjetnmarka) fra Munkegata M2 kl. 10.30. Bussen ankommer holdeplass Maskinistboligene kl. 10.45. Gå nedover bakken så finner du parkering ved Nedre Leirfoss.

Varighet: 2-3 timer

Lengde: ca 6-8 km

RETT UT går fra Nedre Leirfoss

Vi går en turrunde i vakker natur, med start og slutt fra Nedre Leirfoss. Oppmøte på P plass på nedre Leirfoss. Vi følger fortauet opp til demningen, krysser veien og ...