Toppturer fra Øksendalen

Fellestur

Fra dato
21. april 2017 kl. 17:00
Til dato
23. april 2017
Vanskelighetsgrad
Svært krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne aprilhelgen legger vi turen til Øksendalen på Nordmøre. Rundt Øksendalen finner vi mange topper som kan bestiges med ski på beina, som Fløtatind, Litlskjorta, Litlgladnebba og Vikesoksa. Topper som Ryssdalsnebba, Trolltind og Åbittind er også innenfor rekkevidde med en litt lengre biltur. Hvilke topper som blir besøkt avhenger av vær, føre og hva vi har lyst til. Overnatting blir på Phillipshaugen Lodge.

Turer

Fredag: Vi drar med privatbiler til Phillipshaugen i Øksendalen, avreise fra Trondheim kl. 17:00. Det tar i overkant av 3 timer å kjøre til Øksendalen, via Oppdal og Sunndalsøra.

 

Lørdag: Dagens plan er å gå på en eller flere av toppene som kan nåes fra Brandstad i Øksendalen. Fløtatind er en klassiker, men også Litlskjorta og Vikesoksa er aktuelle turmål. Turen til Fløtatind har 1500m høydeforskjell og det er 6-7km til toppen. På denne tiden av året må vi nok regne med å bære skiene de første 2-300 høydemetrene. Med unntak av de siste få meterne til toppen er ruten vi følger på denne turen under 30grader bratt.

 

Vikesoksa er også et aktuelt turmål, dog vesentlig mer krevende enn Fløtatind. En tur dit krever at man behersker bruk av isøks og stegjern i bratt terreng, og det er en forutsetning at snøforholdene er stabile. Total høydeforskjell er ca. 2000m og distansen til toppen er omtrent 10km. Isøks og stegjern er nødvendig for å gjennomføre traversen mellom de to toppene som utgjør Vikesoksa, og trolig også det siste stykket mot den første toppen. Ruten til Vikesoksa har flere partier som er bratteren enn 30 grader.

 

Søndag: Vær, føre og dagsform avgjør hvilke turmål vi sikter oss inn på. Litlskjorta og Litlgladnebba er aktuelle turmål fra Øksendalen. Med en litt lengre motorisert anmarsj fra Phillipshaugen kan man gå på Trolltind eller Åbittind, med start fra Jordalsgrenda/Trolltindvegen. For de som har mer krutt igjen i beina er Dronningkrona et mulig turmål.

 

Overnatting

Koordinator har reservert 20 plasser på Phillipshaugen (http://www.phillipshaugen.com/) i Øksendalen. Overnatting fredag-søndag, frokost og matpakke lørdag og søndag, samt middag på lørdag vil koste 1490kr pr person.

 

Transport

Med privatbiler, koordinator setter opp kjørelag. Gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil og hvor mange passasjerer det er plass til. Utgifter til transport godtgjøres med kr. 4,10 pr.km, som deles på alle i bilen – inkludert sjåføren. Bompenger, ferge og parkering kommer i tillegg.

 

Krav til deltakerne

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Turkoordinator følger opp dette. Ettersom denne turen går i områder med potensielt skredfarlig terreng vil deltakerne etter behov bli delt inn i grupper på maksimalt seks personer, der deltakerne må kunne ivareta sin egen og gruppas sikkerhet underveis. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet i varierende vær, kunne ta seg både opp og ned opptil 30 grader bratt terreng på ski under varierende snøforhold, og kunne bruke sikkerhetsutstyr for skred. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her:

http://www2.turistforeningen.no/files/DNT_Fjellsport_Trondheim/TTF%20Turretningslinjer%2020140124.pdf

 

Utstyr

- Skifeller og skiutstyr som egner seg for bratte fjellsider.

- Solbriller, solkrem

- Kart og kompass.

- Skredsøker, søkestang og spade.

- Og forøvrig det som er nødvendig på skitur i vinterfjellet.

 

Kart: Norge-serien 10078 Sunndalsøra, 1:50 000

 

Kostnader

Pris for overnatting og bevertning vil komme på 1490kr pr. person. Kjørekostnader fordeles innad i billagene.

 

Påmelding

http://ttfdb.no/

Maksimalt 20 personer. Deltakerne vil etter behov bli inndelt i mindre grupper på turene.

Påmeldingsfrist 12. april.

Viktig: Påmelding er bindende etter 12. april i den forstand at betaling for kost og losji da vil bli innkrevd fra deltakerne.

Påmelding åpner 29. mars kl 21:00.

Ta gjerne kontakt med koordinator hvis du lurer på noe om turen.

Toppturer fra Øksendalen

Denne aprilhelgen legger vi turen til Øksendalen på Nordmøre. Rundt Øksendalen finner vi mange topper som kan bestiges med ski på beina, som Fløtatind, Litlskjorta, Litlgladnebba og Vikesoksa. Topper som ...

Kontaktinformasjon: