Toppturer helt på grensen - Storsylen og Storsola OPP24 - F

Fellestur

Fra dato
21. juli 2017 kl. 19:30
Til dato
23. juli 2017
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Hyttetur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh, Trollheimen, Trøndelag (se kart)
Dette arrangementet er over!

På denne turen blir Nedalshytta basen for dagsturene til de mektige toppene i Sylmassivet. Fra hytta er det merka ruter til både Storsylen og Storsola som er de mest populære toppturmålene fra norsk side. Storsylen er også en av toppene i turkonseptet Opp24  - bestig høyeste topp i hver kommune. 

 

Fredag: Privatbiler fra Trondheim til Nedalshytta , oppmøte innen kl 19.30. Kveldsmat og informasjon.

Lørdag:  STORSYLEN, 1762 moh, 20 km t/r, 1000 høydemeter. Storsylen er Sør-Norges høyeste grensefjell og den mest besøkte toppen i Sylan både fra norsk og svensk side. Toppen, som så vidt er norsk, reiser seg majestetisk 1762 meter til vers og er omkranset av høye svenske fjell. Turen starter slakt men fra Syltjønna er det 1.000 m stigning. Turen er krevende med enkelte luftige passasjer og du må regne med å bruke mellom 8 og 9 timer tur retur i ren gangtid. 

Søndag: STORSOLA, 1711 moh, 17 km t/r, 930 høydemeter. Toppturen til Storsola er kortere enn turen til Storsylen. Toppen er litt lavere, 1711 moh. men utsikten er vel så praktfull, mot resten av Sylmassivet med Storsylen og helt fri mot vest og sør. Storsola utgjør grenserøys 155A på riksgrensa. , eventuelt lettere alternativ til Ekorrdörren. Retur fra hytta til Trondheim før middag.

Kart: Z54 Sylarna 1:50 000.

Pris medlem u/reise kr 1.960,- Pris ikke medlem/veiledende u/reise kr 2.660,-

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

 

Toppturer helt på grensen - Storsylen og Storsola OPP24 - F

På denne turen blir Nedalshytta basen for dagsturene til de mektige toppene i Sylmassivet. Fra hytta er det merka ruter til både Storsylen og Storsola som er de mest populære ...

Kontaktinformasjon: