Avlyst Sykkel og topptur til Snota

Fellestur

Fra dato
5. august kl. 08:00
Til dato
7. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Hyttetur, Fjelltur, Fottur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Her er turen for deg som vil kombinere en sykkeltur i vakre omgivelser med en fottur i fjellet..

Fredag: Privatbiler til Jølhaugen. Herfra er det ca 9 km på sykkel etter kjerrevei til foten av Geithetta (1352 moh). Med beina fatt går turen over fjellet og ned i furuskogen til Trollheimshytta (534 moh), betjent. Flott tur med utsikt til Trollhettas topper og botnen Litlhelvete på toppen av Geithetta. Turen opp Geithetta er lite bratt men oppleves som drøy av enkelte. Men den lange oppstigningen premieres med fantastisk utsikt når vi kommer opp. Ned til Trollheimshytta møter vi en delvis bratt skråning, men uten luftige partier. Vel nede i furuskogen tar Trollheimshytta mot oss, og her skal vi bo to netter. Dagens tur inkl. sykkelturen fra Jølhaugen er på totalt 22 km, 8 timer gåtid.

Lørdag: I dag skal vi betige Snota med sine 1669 moh. Fra Trollheimshytta stiger det jevnt opp til Bossvasshøgda. Hele tiden med en flott utsikt framover mot Snota. Etterhvert nærmer vi oss Bossvatnet og starter på selve toppstøtet. Vel oppe på toppen kommer vi fram til en fantastisk utsikt til fjellene i Trollheimen, sørover mot Innerdalsfjellene, Dovrefjell og utover den brede Folldalen. Turen t/r Trollheimshytta er på 22 km. Tilbake på Trollheimshytta til middag og en god natts søvn.

Søndag: Tilbaketuren går til fots gjennom Svartådalen frem til der vi forlot syklene på fredag. Derfra retur med sykkel til bilene på Jølhaugen.

Kart: Turkart Trollheimen Nord 1:50.000

Pris medlem u/reise kr. 2.595,-

Pris ikkemedlem u/reise kr. 3.595,-  Bli medlem i DNT

Denne prisen dekker turledelse, to overnattinger, frokost og niste/termos både lørdag og søndag, samt middag fredag og lørdag kveld.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer.

Sykkel og topptur til Snota

Her er turen for deg som vil kombinere en sykkeltur i vakre omgivelser med en fottur i fjellet.. Fredag: Privatbiler til Jølhaugen. Herfra er det ca 9 km på sykkel ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no