Igloo-tur

Fellestur

Fra dato
5. februar kl. 08:00
Til dato
6. februar kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta, Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Snø som byggemateriale! Vi skal bygge igloo eller en annen type snøbolig overnatte i den. Om du har gjort det før eller ikke, spiller ingen rolle. Det er noen få grunnprinsipper å lære og så skal det bli bolig i snø.

Turen
Turen er fra lørdag morgen til søndag. Målet med turen er å være på tur og å overnatte i snøen. I utgangspunktet vil vi bygge iglooer og overnatter i dem. Muligens må vi tilpasse planen og bygge hver sin lille snøbolig for å ivareta smittevern. Her er det muligheter som kantgrop, kiste, osv. Stedet fastsettes etter snøforhold ca. ei uke før turen, trolig i Hemnkjølområdet med utgangspunkt fra Bjørkøybekk parkering https://goo.gl/maps/ndBmebGuHLEUQVmX9. Vi drar fra Trondheim på lørdagmorgen og går litt på ski for å finne et egnet overnattingssted der vi bygger et overnattingssted i snøen. Blir vi tidlig ferdig med byggingen, er det rom for skiturer i området, avslapping, bål eller bygging av flere iglooer, skulpturer eller andre kunstverk. På søndag er det mulighet for en skitur før vi drar hjem.

Alle ordner selv med mat for helga. Vi koordinerer at vi har med ca. 3 brennere for å koke vann til alle. Skriv i påmeldingen om du kan ta med en brenner (som fungerer vinterstid) og gryter.

Litteraturtips: Midlertidig bolig - Hytter og huler av snø, Byggforskserien S 330.140: https://www.byggforsk.no/file/index/4768

Smittevern

Oppdatert smitteverninstruks ligger her.

Overnatting

Vi overnatter snø, forhåpentligvis i igloo. Med en ordentlig kuldelås vil temperaturen inne være rundt frysepunktet. I alternative snøboliger muligens kaldere. Ta med sovepose og et godt liggeunderlag (eller ev. to) og gjerne en vindsekk eller jervenduk for å beskytte soveposen mot fukt.

Transport

Avreise i privatbiler på lørdag morgen og retur på søndag ettermiddag. Koordinator setter opp kjørelag. hvis du vil kjøre alene,  setter du antall passasjerer lik null. Kostnader til transport med privatbil blir fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger.

Krav til deltakerne
Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Igloobyggeteknikk vil bli formidlet i løpet av turen. Deltakerne kommer til å bli delt inn i grupper for å bygge iglooene. Det forutsettes også at alle bidrar til bygging og matlaging. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær. Har du aldri før overnattet utendørs om vinteren, ta kontakt med koordinatoren for en liten prat om utstyr. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her.

Utstyr

Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet, samt fjellski (IKKE langrennski). En pakkeliste finner du her: https://www.dnt.no/artikler/turtips/7098-pakkeliste-for-skiturer-i-vinterfjellet/

Husk ekstra ullklær for kvelden, overnattingsutstyr (hodelykt, sovepose og liggeunderlag, vindsekk/jervenduk), spade og søkestang (hvis du har). Det er kjekt med gamasjer og fotposer, hvis du har. Husk ekstra votter, da et par sannsynligvis blir våt under byggingen. Pakk alt i en stor sekk eller pulk, slik at du får med deg alt på skituren. Ta med nok drikke for byggingen på lørdagen. For søndagen kan vi smelte snø om vi ikke finner vann.

Vi trenger dessuten tre brennere, skriv derfor i kommentaren om du kan stille med brenner og drivstoff og hvor store gryter du har. Skriv også om du har eller kan låne en snøsag.

Kostnader

Eventuelle kjørekostnader fordeles innad i billagene etter statens satser. 

Påmelding

http://ttfdb.no/

Maksimalt 9 personer. 

Husk å skrive i kommentarfeltet om du kan ta med snøsag og brenner/drivstoff/gryte. Skriv også hvis du har praktisk igloobyggeerfaring (da kan vi ev. øke antall deltakere).

Påmeldingsfrist: 31. januar.

Påmelding åpner 20. januar

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

Igloo-tur

Snø som byggemateriale! Vi skal bygge igloo eller en annen type snøbolig overnatte i den. Om du har gjort det før eller ikke, spiller ingen rolle. Det er noen få ...

Kontaktinformasjon:

  • Priska Hiller
  • Tlf. 91002108