Friluftsskole i Estenstadmarka 27.juni-1.juli

Arrangement

Fra dato
27. juni kl. 08:30
Til dato
1. juli
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, Dnt-Skolefri, Estenstadmarka, Hverdagsfriluftsliv, 5-7-Klasse, Friluftsskole
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Turkode
42019
Dette arrangementet er over!

Lær deg alle Lars Monsen-triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i Estenstadmarka.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet, for barn og ungdom mellom 10 og 13 år. Målet med friluftsskolen er å skape et positivt og lystbetont ferietilbud i nærmiljøet, som skal legge grunnlag for varige frilufts-vaner. 

Program for uka:

NB! Oppmøte hver dag ved Lohove busslomme/p-plass kl 08:30, henting samme sted kl 15:30.

Mandag: Vi begynner med noen enkle navneleker på parkeringsplassen, før vi går samlet til leirstedet. Resten av dagen bruker vi på å rigge opp leirplassen. Hvis det blir tid, legges det til rette for opplæring i bruk av øks, kniv og sag. Felles retur til parkeringsplassen.

Tirsdag: Vi lærer oss grunnleggende kart- og kompassforståelse, og drar på en o-ekspedisjon utenfor stiene i Estenstadmarka.

Onsdag: Fokus for dagen er allemannsretten gjennom quiz og lek. Bålmatkurs som resulterer i en felles tre-retters lunsj.

Torsdag: Vi bruker kunnskapen vi lærte om orientering til å dra på ekspedisjon til Månen. Frivillig overnatting ved Estenstaddammen i hengekøyer for de som ønsker. Felles middag på kvelden.

Fredag: Felles frokost for de som overnattet, mens de som sov hjemme, går opp til Estenstaddammen. Vi avslutter med ulike lagkonkurranser, lek og moro. NB! tidligere avslutning grunnet overnatting. Vi er nede ved Lohove kl 14:00 denne dagen.

NB! Endringer i programmet kan forekomme på grunn av vær og andre forhold.

Bli med på sommerens store opplevelse du også!

Sted: Estenstadmarka
Pris:
Kr 650,- for DNT-medlem/kr 990,- for ikke-medlem.  

Du kan lese mer om medlemskap i DNT her.

Prisen inkluderer opplæring i friluftsliv, diplom ved gjennomført friluftsskole, varm lunsj ondag, middag torsdag og havregrøt fredag. Det er med egne ledere som følger deltakerne hele tiden og gjennomfører aktiviteter underveis på friluftsskolen.

Denne turen har noen subsidierte deltakerplasser for deg som ønsker å delta, men ikke har økonomisk kapasitet. Send en mail til silje.fossen@dnt.no. Forespørselen behandles konfidensielt.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Deltakere må selv være med å ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn, slik at det er god plass og god køkultur på tur. 

Våre campledere er godt informert om tiltakene. De vil hjelpe deltakerne med å få en tur der det er turopplevelsene som står i sentrum, og ikke Covid 19.

Se FHIs temaside for koronavirus

Mer informasjon sendes til de påmeldte.

Friluftsskole i Estenstadmarka 27.juni-1.juli

Lær deg alle Lars Monsen-triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i Estenstadmarka. Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet, for barn og ungdom mellom ...

Kontaktinformasjon: