Toppturer til Storsylen og Storsola

Fellestur

Fra dato
29. juli kl. 19:30
Til dato
31. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Topptur, Topptur, Hyttetur,
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh, Trollheimen, Trøndelag (se kart)
Turkode
40040

På denne turen blir Nedalshytta basen for dagsturene til de mektige toppene i Sylmassivet. Fra hytta er det merka ruter til både Storsylen og Storsola som er de mest populære toppturmålene fra norsk side.

Fredag: Oppmøte innen kl. 19.30 på Nedalshytta. Det blir da servert middag og turlederne vil orientere om helgas turer.

Lørdag:  STORSYLEN, 1762 moh, 20 km t/r, 1000 høydemeter. Storsylen er Sør-Norges høyeste grensefjell og den mest besøkte toppen i Sylan både fra norsk og svensk side. Toppen, som så vidt er norsk, reiser seg majestetisk 1762 meter til vers og er omkranset av høye svenske fjell. Turen starter slakt men fra Syltjønna er det 1.000 m stigning. Turen er krevende med enkelte luftige passasjer og du må regne med å bruke mellom 8 og 9 timer tur retur i ren gangtid. 

Søndag: STORSOLA, 1711 moh, 17 km t/r, 930 høydemeter. Toppturen til Storsola er kortere enn turen til Storsylen. Toppen er litt lavere, 1711 moh. men utsikten er vel så praktfull, mot resten av Sylmassivet med Storsylen og helt fri mot vest og sør. Storsola utgjør grenserøys 155A på riksgrensa. , eventuelt lettere alternativ til Ekorrdörren. Retur fra hytta til Trondheim før middag.

Kart: Högalpin karta Sylarna 1:20 000.

Pris u/reise medlem kr. 2.595,-

Pris u/reise ikke medlem kr. 3.595,-

Disse prisene dekker turledelse, to overnattinger, frokost og niste/termos både lørdag og søndag, samt middag fredag og lørdag kveld.

Smittevernstiltak på turer og hytter

Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og hyttevertskap er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

Se FHIs temaside for koronavirus

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

 

Toppturer til Storsylen og Storsola

På denne turen blir Nedalshytta basen for dagsturene til de mektige toppene i Sylmassivet. Fra hytta er det merka ruter til både Storsylen og Storsola som er de mest populære ...

Kontaktinformasjon: