Temahistorisk kveldstur

Fellestur

Dato
25. august kl. 17:30 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tematur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

«Neu-Drontheim»

Under den tyske okkupasjonen av Norge, 1940-45, planla Nazi- Tyskland en helt ny storby på Øysand ved Gaulosen. Byen skulle bli Nord-Europas største marinebase med skipsverft, ubåt bunkere og flyplass. Den tyske enklaven og byen skulle hete Neu- Drontheim og var planlagt for 250.000 innbyggere! Selv en 4 felts motorvei ned til Berlin inngikk i planene!

Tidspunkt: onsdag 25.august kl.17.30

Oppmøtested: Øysand Camping parkeringsplass. Avgift kr. 50,- betales i innsjekkingen på campingplassen.

Varighet ca 3,5 timer.

Vi skal vandre i et vakkert kulturlandskap å oppsøke og se noen av det som ble bygget, og noe av restene etter disse gigantplanene. På veien tar vi også en titt bortom det gamle ferjestedet for Pilegrimer og vi besøker Gaulosen Naturreservat med det flotte observasjonstårnet.

Det blir orientering underveis. Ta med deg ettermiddagskaffen og sitteunderlag.

Påmelding: Grunnet koronasituasjonen har vi innført en rekke smittevernstiltak. Påmelding til alle våre organiserte turer og kurs er en av disse. Det er ikke anledning å være med på turen uten å være påmeldt. 

Når du melder deg på dette kurset/turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

Temahistorisk kveldstur

«Neu-Drontheim» Under den tyske okkupasjonen av Norge, 1940-45, planla Nazi- Tyskland en helt ny storby på Øysand ved Gaulosen. Byen skulle bli Nord-Europas største marinebase med skipsverft, ubåt bunkere og ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no