Temahistorisk kveldstur

Fellestur

Dato
19. mai kl. 18:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tematur, Kveldstur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Trondheim under den tyske okkupasjonen 1940-45. Tysk og norsk politi.

Det er nå i år 75 år siden rettsakene startet i Trondheim mot Rinnan banden og andre nordmenn som samarbeidet med okkupasjonsmakten. Mange av de tyske krigsforbryterne som hadde operert i Trondheim – Trøndelag ble også stilt for retten etter frigjøringen her.  Flere fikk dødsdommer og de ble fullbyrdet på Kristiansten festning.  

Vi skal vandre rundt og oppsøke en del av de plassene hvor de opererte fra og hvor det var dramatiske hendelser i løpet av krigen. Hvor bodde bla SD og Gestaposjef Gerhard Flesch?

Vi avslutter på Kristiansten festning med en enkel markering ved Retterstedet hvor norske motstandsfolk ble skutt. Ventecellen hvor de ventet rett før dødsdommene ble fullbyrdet blir åpnet opp for turdeltakerne.

Oppmøte: Kristiansten festning kl.18.00 (merk p-avgift på parkeringsplassen foran festningen).

Lengde og varighet: ca 6,5 km og vi bruker ca 2,5 time.

Påmelding: Grunnet koronasituasjonen har vi innført en rekke smittevernstiltak. Påmelding til alle våre organiserte turer og kurs er en av disse. Det er ikke anledning å være med på turen uten å være påmeldt. 

NB! Det er i en tidsavgrenset periode kun åpnet for at  personer bosatt i samme kommune som turen går i, kan delta på våre arrangement, jamfør gjeldende smittevernsanbefalinger fra Trondheim kommune. Denne turen er berørt av denne begrensningen.

Når du melder deg på dette kurset/turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

Temahistorisk kveldstur

Trondheim under den tyske okkupasjonen 1940-45. Tysk og norsk politi. Det er nå i år 75 år siden rettsakene startet i Trondheim mot Rinnan banden og andre nordmenn som samarbeidet ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no