RETT UT - Rundtur fra Tømmerdalstorget, innom Dreiers minne og Schølberghytta

Fellestur

Dato
19. mai kl. 17:30 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi får en fin rundtur fra Tømmerdalstorget, underveis er vi innom både Dreiers minne og Schølberghytta. Dette er en lengre tur, med noen mer utfordrende partier hvor det er bratt og vått. 

Dreiers minne er en liten hytte dels bygget inn i fjellet på vestsiden av Geitfjellet i Bymarka. Det er ikke sikker når den ble bygget, men man tror rundt 1900-tallet. Like før 2. verdenskrig ble hytta satt i stand av den meget friluftsinteresserte kiropraktoren Henrik Dreier, og under krigen ble den brukt som skjulested. Schølberghytta er en skjult skatt i Bymarka, en naturhytte bygget fullstendig i takt med terrenget, nesten usynlig før du står helt inntil den. 

Påmelding: Grunnet koronasituasjonen har vi innført en rekke smittevernstiltak. Påmelding til alle våre organiserte turer er en av disse. Det er ikke anledning å være med på turen uten å være påmeldt. 

Oppmøte: 17:30 ved Tømmerdalstorget, parkeringsplassen ved Kobberdammen. 

Varighet: 3 timer  

Lengde: 10 km

Husk varme klær, gode sko, niste, og kanskje noe varmt å drikke! Kle deg etter vær og føre.

Om RETT UT - turene: 

Turglede og naturopplevelser: En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. RETT UT - turene er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder i greit gåtempo. Turene varer i 2-3 timer, og blir lagt i nærområdene, enten i marka nær byen eller i byen. Turer på dagtid, tirsdager kl. 11.00 og turer på kveldstid, onsdager kl. 17.30. Her kan du få nye turvenner, motivasjon, flotte naturopplevelser og inspirasjon til nye turer. 

Det er ikke tillatt å ha med hund på TT sine organiserte turer. 

Hvor går vi? Vi har tilpasset turprogrammet til koronasituasjonen, og går på både kjente og ukjente stier i Trondheims-området. Finn turen du har lyst til å være med på, eller bli en fast turdeltaker. Vi ønsker alle vel møtt, det er høyt under taket og god stemning enten vi nyter utsikten fra Gråkallen eller vandrer nærmere bebygde strøk. 

Alle RETT UT - turer er gratis 

RETT UT - Rundtur fra Tømmerdalstorget, innom Dreiers minne og Schølberghytta

Vi får en fin rundtur fra Tømmerdalstorget, underveis er vi innom både Dreiers minne og Schølberghytta. Dette er en lengre tur, med noen mer utfordrende partier hvor det er bratt og vått.  ...

Kontaktinformasjon: