Friluftsskole i Bymarka 28. juni-2. juli

Arrangement

Fra dato
28. juni kl. 08:30
Til dato
2. juli kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, Dnt-Skolefri, Rønningen, Friluftsskole, 5-7-Klasse, Hverdagsfriluftsliv
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Turkode
42019
Dette arrangementet er over!

Lær deg alle Lars Monsen triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i bymarka.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom mellom 10–13-år. Målet med friluftsskolen er å skape et positivt og lystbetont ferietilbud i nærmiljøet som skal legge grunnlag for varige friluftsvaner. 

Program for uken:

NB! Oppmøte hver dag i Granåsen kl 08:30, henting samme stedt kl 15:30.

mandag: Vi begynner med noen enkle naveleker på parkeringsplassen, innen vi går samlet til leirstedet.  Resten av dagen bruker vi på å riggge opp leirplassen. Hvis det blir tid, legges det tilrette for opplæring i bruk av øks, kniv og sag. Felles nedtur til parkeringsplassen.

Tirsdag: Fokus for dagen er allemannsretten gjennom quiz og lek. Bålmatkurs som resluterer i en tre-retters felles lunsj.

Onsdag: Orienteringsforbundet stiller med 2 ungdomsinstruktører som lærer oss grunnleggende kart og kompass forståelse, og som tar oss med på en o-ekspedisjon utenfor stiene i Bymarka.

Torsdag: Vi bruker kunskapen vi lærte om orientering til å finne en ny og spennende vei opp til Rønningen. Frivillig overnatting på Rønningen i hengekøyer for de som ønsker. Felles middag på kvelden.

Fredag: Felles frokost for de som overnattet, mens de som sovet hjemme går opp til Rønningen. Vi avslutter med ulike lagkonkurranser, lek og morro. NB! tidligere avslutning grunnet overnatting. Vi er ned ved Granåsen kl 14:00 denne dagen

NB! Endringer i programmet kan forekomme på grunn av vær og forhold.

Bli med på sommerens store opplevelse du også!

Sted: Rønningen i Bymarka
Pris:
Kr 650,- for DNT-medlem/kr 990,- for ikke-medlem.  

Du kan lese mer om medlemskap i DNT her.

Prisen inkluderer opplæring i friluftsliv, diplom ved gjennomført friluftsskole, varm lunsj tirsdag, middag torsdag og hvaregrøt fredag. Det er med egne ledere som følger deltakerne hele tiden og gjennomfører aktiviteter underveis på campen.

Denne turen har noen subsidiere deltakerplasser for deg som ønsker å delta men ikke har økonomisk kapasitet. Send en mail til silje.fossen@dnt.no. Forespørselen behandles konfidensielt.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Deltakere må selv være med å ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på tur. 

Våre campledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe deltakerne å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

Se FHIs temaside for koronavirus

Mer informasjon sendes til de påmeldte.

 

 

Friluftsskole i Bymarka 28. juni-2. juli

Lær deg alle Lars Monsen triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i bymarka. Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom ...

Kontaktinformasjon:

  • Trondhjems Turistforening
  • Tlf. 73 92 42 00
  • E-post: tt@dnt.no