Førpåsketur i Sylan

Fellestur

Fra dato
27. mars kl. 08:00
Til dato
31. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur, Turkatalog2020_Grønntur_Trondheim, Turkatalog2021_Hyttetilhytte
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh (se kart)
Turkode
40013

Fin tur i behagelig fjellterreng, med Sylan og Fongen som majestetiske veivisere. Den merkede hovedløypa er vår ledesnor, men det kan bli mange spennende avstikkere fra den.

Lørdag: Egen buss fra Trondheim kl. 08.00 til Bjørneggen i Stordalen. Vi går over Gruvfjellet og nedover langs Rotla og fram til Schulzhytta, betjent, 21 km, 7 t.

Søndag: Litt bratt opp mot foten av Saufjellet deretter i slakt fjellterreng over Ramskaret, ned over Ramsjøen og fram til Ramsjøhytta, selvbetjent, 15 km, 4-5 t.

Mandag: Slakt nedover til Skarpdalen og følger stakinga langs Sankåa, 18 km, 5-6 t. Alternativ rute over Blåhammaren 1064 m.o.h. til Storerikvollen, betjent, 15 km, 6-7 t.

Tirsdag: Turen går via Fiskåhøgda over Fiskåa, opp under Sylmassivet og Bandaklumpen, over Steinsfjellet og ned gjennom bjørkeskogen til Nedalshytta, betjent,  22 km, 7-8 t. Turen byr på et meget flott vidsyn.

Onsdag: Østover mot Ekorrdörren, dreier sørover og krysser Sylsjøen i noe av Sveriges barskeste fjellterreng. Vi returnerer tilbake til Norge gjennom Skardøra forbi Væktarhaugen og ned til Stugudal, 24 km, 8t. Buss tilbake til Trondheim.

Kart:  Norge på tvers 1:50 000 utgitt av Calazo.

Pris medlem m/reise kr 6.695,-

Pris ikkemedlem m/reise kr 8.295,- Bli medlem i DNT

Disse prisene dekker turledelse, fire overnattinger, fire frokoster og niste/påfyll termos, samt 4 middager. Dvs. at første inkluderte måltid er middag lørdag kveld og siste inkluderte måltid er niste/påfyll termos onsdag. Inkludert er også buss fra Trondheim til Bjørneggen og fra Stuggudalen til Trondheim.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og hyttevertskap er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

Se FHIs temaside for koronavirus

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

Førpåsketur i Sylan

Fin tur i behagelig fjellterreng, med Sylan og Fongen som majestetiske veivisere. Den merkede hovedløypa er vår ledesnor, men det kan bli mange spennende avstikkere fra den. Lørdag: Egen buss ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73 92 42 00
  • E-post: tt@dnt.no