Avlyst Nybegynnertur for toppturer

Fellestur

Fra dato
19. mars kl. 19:30
Til dato
21. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Toppturer
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh, Trollheimen (se kart)
Turkode
40009
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet gjeldende smitteverntiltak rundt Covid-19

Har du kanskje vært på topper med turski og har lyst å prøve topptur med randonee eller telemarksutstyr for å få litt stabilere nedfart i stedet? Da kan du nå bli med på tur til Storlidalen på «Nybegynnertopptur». Du trenger å ha skierfaring, fra tur og/eller bakke og være i form til å gå opp bakken med feller og kjøre ned etterpå.  

I løpet av en teorikveld og ei innholdsrik helg på tur får du en grunnleggende innføring i toppturing. Vi bor på Bårdsgarden og tar dagsturer derfra lørdag og søndag. Velkommen til en sosial, hyggelig og lærerik helg.

Onsdag den 17/3 kl 18 møtes vi på TT-brygga i Sandgata 30. for å bli kjent, gå gjennom litt teori og begynne turplanlegginga for helgens tur. Dette er temaene både for teorikvelden og i praksis gjennom helga:

 • Utstyr: ski/staver/sko, påkledning, skredutstyr og utstyr i sekken
 • Turplanlegging
 • Sikkerhet
 • Orientering
 • Skiteknikk

Fredag: Oppmøte Bårdsgarden innen kl. 19:30 hvor vi lager oss en enkel varmrett ved ankomst.

Lørdag: Vi finner ruta for dagen med mest læring og mestring, tryggest kjøring og finest snø. Underveis tar vi oss god tid til å vise og prøve i praksis de forholdene og ferdighetene vi tidligere bare har snakka om. Dette gjelder selvfølgelig både utstyret, teknikken og ikke minst snøforhold, veivalg og skredsikkerhet. Etter turen bruker vi ettermiddagen og kvelden til middag og gjennomgang av dagens erfaringer, i tillegg til planlegging av søndagen.

Søndag : Vi fortsetter der vi slapp lørdag og planlegger turen til gruppas ønsker og behov. Hvor er det finest å dra på tur og hvor er det mest å lære? Det finnes flere lettilgjengelige fjell og ruter vi kan velge mellom av ulik vanskelighetsgrad. Etter turen søndag samles vi til en oppsummering av dagen og helga før vi kjører hjem.

Utstyr

Dette er utstyret du må ha med deg denne helga

 • Ski (randonee/telemark med helfeller)/staver/sko
 • SSS (sender/mottaker, spade og søkestang)
 • Hjelm
 • Skallbekledning og varmeplagg for også å kunne stå/sitte i ro underveis
 • Dagstursekk med klær, førstehjepsutsytyr, mat og drikke, hjelm mm.

Skipakke kan leies hos Onkel Pudder på Oppdal. Dette må du gjøre selv, men du kan spørre turleder om råd hvis du trenger det. Sender/mottaker, spade og søkestang kan leies rimelig fra TTF, se utleiepriser her.

  Nettsider:

 • Varsom.no Har oppdatert skredvarsel hele vinteren, men også "skredskole" med tekst, bilder og videoer med svært viktig info for toppturinteresserte.
 • Toppturskolen fra Fri Flyt. Videoer med dyktige fagfolk om bl.a. teknikk, utstyr og skredlære.

Kart: Turkart Trollheimen sør 1:50 000.

Pris medlem u/reise kr 2.945,-

Ikke medlem u/reise kr 3.795,- Bli medlem i DNT

Disse prisene dekker turledelse, to overnattinger, frokost og niste/termos både lørdag og søndag, samt kveldsmat fredag og middag lørdag kveld. 

Smittevernstiltak på turer og hytter
Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og hyttevertskap er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

Se FHIs temaside for koronavirus

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

Nybegynnertur for toppturer

Har du kanskje vært på topper med turski og har lyst å prøve topptur med randonee eller telemarksutstyr for å få litt stabilere nedfart i stedet? Da kan du nå ...

Kontaktinformasjon:

 • Eva Austvik
 • Tlf. 73 92 42 00
 • E-post: tt@dnt.no