Litj- og Storskarven fra Killingdalsgruva

Fellestur

Dato
6. september kl. 10:30 - 16:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Dagstur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh, Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Dagens tur starter ved Killingdal gruver (860 MOH) i Holtålen kommune, Nord-Europas dypeste gruve. Parkerer ved gruva og setter derfra kursen først opp til Litjskarven 1125 MOH. Her tar vi en liten rast og litt historie før vi går ned i dalen før oppstigning mot Storskarven 1265 MOH. På toppen kan vi i godvær se Sylan, Skardsfjella, Kjølifjellet, Forollhogna, Håmmålsfjellet, Alvdal Vestfjell, Trona og mye mer.

Retur litt avhengig av været; hvis det er finvær holder vi stort sett samme rute, men ved mye vind/dårlig sikt så tar vi nordsida av Litjskarven tilbake.

Oppmøte kl 10:30 ved gruva (beregn litt tid på vegen opp fra Reitan og inn Killingdalen, ca 2 timer fra Trondheim).

Turen tar ca 5-6 timer inkludert pauser. Ca lengde 9 km.

Kart: 10086 Haltdalen i Norge-serien.

Pris medlem u/reise kr 50,-

Ikke medlem u/reise kr 100,-

Påmelding: Grunnet koronasituasjonen har vi innført en rekke smittevernstiltak. Påmelding til alle våre organiserte turer er en av disse. Denne turen har i utgangspunktet 15 plasser, og det er ikke anledning å være med på turen uten å være påmeldt.  Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

Litj- og Storskarven fra Killingdalsgruva

Dagens tur starter ved Killingdal gruver (860 MOH) i Holtålen kommune, Nord-Europas dypeste gruve. Parkerer ved gruva og setter derfra kursen først opp til Litjskarven 1125 MOH. Her tar vi ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no