RETT UT - Forsvarsrunden

Fellestur

Dato
18. november kl. 17:30 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)

Forsvarsrunden går gjennom Småbergan, Rosenborg, Skyåsparken og Kuhaugen. Runden går i et område av stor militærhistorisk interesse. Husk piggsko/brodder hvis det er glatt. 

Underveis vil du passere Kristiansten festning som har en historie helt tilbake fra slutten av 1600-tallet og hadde en strategisk plassering i forsvaret av Trondheim.  Kasernen, en staselig bygning i Festningsgata, ble bygd i 1901 og har frem til 2002 huset forskjellige militære utdanningsinstitusjoner. Persaunet leir ble bygd av tyskerne under andre verdenskrig for å væ¦re forlegningsleir og hovedkvarter for 13. ubåtflotilje. I dag er flere bygninger fredet, mens deler av leiren er utbygd til boliger. På Kuhaugen ble det under 2. verdenskrig også etablert forskjellige militære installasjoner av tyskerne. I dag er Luftforsvarets krigsskole etablert i leiren. Fra utsikten på Skyåsen er det en fantastisk utsikt mot Trondheim og Trondheimsfjorden. Sivilforsvarets fredede utkikkspost i Skyåsparken er et eksempel på tiltak iverksatt under den kalde krigen fra begynnelsen av 50-tallet.

Påmelding: Grunnet koronasituasjonen har vi innført en rekke smittevernstiltak. Påmelding til alle våre organiserte turer er en av disse. Det er ikke anledning å være med på turen uten å være påmeldt.

Oppmøte: Klokka 17:30, Festningsgata bussholdeplass, buss 25 går hit. 

Varighet: ca 2-3 timer

Lengde: 5 km

Husk varme klær, gode sko, niste, og kanskje noe varmt å drikke!

Om RETT UT - turene:

Turglede og naturopplevelser: En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. RETT UT - turene er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder i greit gåtempo. Turene varer i 2-3 timer, og blir lagt i nærområdene, enten i marka nær byen eller i byen. Turer på dagtid, tirsdager kl. 11.00 og turer på kveldstid, onsdager kl. 17.30. Her kan du få nye turvenner, motivasjon, flotte naturopplevelser og inspirasjon til nye turer.

Det er ikke tillatt å ha med hund på TT sine organiserte turer.

Hvor går vi? Vi har tilpasset turprogrammet til koronasituasjonen, og går på både kjente og ukjente stier i Trondheims-området. Finn turen du har lyst til å være med på, eller bli en fast turdeltaker. Vi ønsker alle vel møtt, det er høyt under taket og god stemning enten vi nyter utsikten fra Gråkallen eller vandrer nærmere bebygde strøk.

Alle RETT UT - turer er gratis

RETT UT - Forsvarsrunden

Forsvarsrunden går gjennom Småbergan, Rosenborg, Skyåsparken og Kuhaugen. Runden går i et område av stor militærhistorisk interesse. Husk piggsko/brodder hvis det er glatt.  Underveis vil du passere Kristiansten festning som ...

Kontaktinformasjon:

  • Silje Hoel Fossen
  • Tlf. 73 92 42 00
  • E-post: tt@dnt.no