Temahistorisk kveldstur - 75 år siden frigjøringen FLYTTET TIL 26.AUGUST 2020

Fellestur

Dato
27. mai 2020 kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tematur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

VIKTIG INFO: TUREN FLYTTET TIL 26.august 2020

"Nordblitz" Trondheims mest hemmelige og intakte tyske kommandobunker fra 2.verdenskrig. - Krigsminner i Østbyen (TT har fått tillatelse fra Forsvarsbygg til å gå inn i bunkeren!)

I de tyske planene for angrepet på Norge 9.april 1940, "Operasjon Weserübung", var Trondheim og Trøndelag utpekt til å bli et svært viktig baseområde. Spesielt den tyske Kriegsmarinen fant byen og Trondheimsfjorden som et naturlig opplagsområde for sin høysjøflåte med store krigsskip og ubåter. Her ble det bygget ut verkstedkapasiteter og store ubåt bunkere (Dora I og II). I Gaulosen ble det planlagt store skipsdokker og ubåt bunkere skulle bygges inne i Øyfjellet. Det ble her som på Lade og Ørlandet bygget flyplass. En ny by, "Neu-Drontheim", skulle romme ca 250 000 innbyggere i Gaulosen.

På Charlottenlund lå hovedkvarteret for "Admiral der norwegischen Nordküste". Nordblitz-anlegget med kommandobunkeren sentralt var et sambands og etterretningsanlegg som var svært viktig for den tyske krigføringen.

 

Temahistorisk kveldstur - 75 år siden frigjøringen FLYTTET TIL 26.AUGUST 2020

VIKTIG INFO: TUREN FLYTTET TIL 26.august 2020 "Nordblitz" Trondheims mest hemmelige og intakte tyske kommandobunker fra 2.verdenskrig. - Krigsminner i Østbyen (TT har fått tillatelse fra Forsvarsbygg til å gå ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no