Topptur til Snota

Fellestur

Fra dato
7. august kl. 08:00
Til dato
9. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur., Hytte-Til-Hyttetur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
40041
Dette arrangementet er over!

Trollheimen byr på mange fine toppturopplevelser og noen hevder at turen opp til Snota med sine 1669 moh er en av Norges mektigste toppturer. 

Fredag morgen: Privatbiler til Jølhaugen (Kleiva). Herfra en 4 km fottur inn til Jøldalshytta. Liten rast før vi fortsetter til Trollheimshytta over Geithetta. Turen starter på traktorvegen gjennom Jøldalen til brua over Litlsvartåa, og til foten av Geithetta. Turen opp Geithetta er lite bratt men oppleves som drøy av enkelte. Men den lange oppstigningen premieres med fantastisk utsikt når vi kommer opp. Ned til Trollheimshytta møter vi en delvis bratt skråning, men uten luftige partier. Vel nede i furuskogen tar betjeningen på Trollheimshytta mot oss med middag. Total 22 km. 

Lørdag: I dag skal vi betige Snota med sine 1669 moh. Fra Trollheimshytta stiger det jevnt opp til Bossvasshøgda. Hele tiden med en flott utsikt framover mot Snota. Etterhvert nærmer vi oss Bossvatnet og starter på selve toppstøtet. Vel oppe på toppen kommer vi fram til en fantastisk utsikt til fjellene i Trollheimen, sørover mot Innerdalsfjellene, Dovrefjell og utover den brede Folldalen. Turen t/r Trollheimshytta er på 22 km. Tilbake på Trollheimshytta til middag og en god natts søvn.

Søndag: Retur til Jølhaugen via den frodige Svartådalen. 16km, 6 timer gåttid. Vi starter dagen med å gå opp til munningen av Svartådalen, for så å følge stien langs elva gjennom det frodige naturreservatet. Vi går gjennom hele dalen, før vi igjen møter brua og traktorvegen fra dagen før. Fellesturen avsluttes på Jøldalshytta, der deltagerne kan velge å bli igjen en stund eller om man vil gå til parkeringsplassen på Kleiva.

Kart: Turkart Trollheimen Nord 1:50.000

Pris medlem u/reise kr. 2.335,-

Pris ikkemedlem u/reise kr. 3.135,-

Denne prisen dekker turledelse, to overnattinger, frokost og niste/termos både lørdag og søndag, samt middag fredag og lørdag kveld.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må at alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand til hverandre,  alle  må vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære. Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer.

 

Topptur til Snota

Trollheimen byr på mange fine toppturopplevelser og noen hevder at turen opp til Snota med sine 1669 moh er en av Norges mektigste toppturer.  Fredag morgen: Privatbiler til Jølhaugen (Kleiva). ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no