Rundtur i Jämtland

Fellestur

Fra dato
9. juli kl. 07:15
Til dato
12. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh, Trondheimsmarka, Trøndelag (se kart)
Turkode
40036
Dette arrangementet er over!

Mange har kanskje allerede gått Jämtlandstriangeln, men denne langhelga skal vi gå enda lengre øst i Jämtlandsfjellet mellom Svenskaturistföreningens selvbetjente hytter i fjellturområdet Vålådalen. 

Torsdag: Tog fra Trondheim S tidlig morgen til Undersåker. Derfra buss/taxi inn til Vålådalen Fjällstation hvor vår fottur inn til Stendalsstugorna, selvbetjent, starter. Turen er på ca 13 km og går først gjennom varierte skog- og myrområder før vi nå opp i åpent fjellskogsterreng noen km før hytta. 

Fredag: Dagens tur er også på 13 km og starter med å gå opp av bjørkeskogen og slakt vidre i snaufjellet fra til Vålåstugorna, selvbetjent, som ligger høyt og fritt, men også værhardt til i terrenget. 

Lørdag: Vi går østover i et variert skog- og myrterreng og over åpne områder innunder Trondfjällen og Lunndörrsfjällen før vi kommer frem til Lunndörrstugan, selvbetjent,  som ligger vakkert til ved Lunndörrstjärnarna. Turen er på 15 km.

Søndag: I dag har vi to turmuligheter tilbake til Vålådalen Fjällstation, enten følge merkaruta mot nord-nordvest eller om Gröndalen og Pyramiderna. Dagens tur blir da enten på 12 eller 15 km. Buss/maxitaxi til Undersåker stasjon hvor vi tar toget tilbake til Trondheim. 

Kart: Vålådalen, Lunndörren & Oviksfjällen 1:50 000 fra Calazo

Pris medlem m/reise kr 3.970,-

Pris ikke medlem u/reise kr 4.705,-

Disse prisene dekker turledelse, tre overnattinger, frokost og niste/termos både fredag, lørdag og søndag, samt middag torsdag, fredag og lørdag kveld. I tillegg også transport fra Trondheim til Vålådalen t/r.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer.

Rundtur i Jämtland

Mange har kanskje allerede gått Jämtlandstriangeln, men denne langhelga skal vi gå enda lengre øst i Jämtlandsfjellet mellom Svenskaturistföreningens selvbetjente hytter i fjellturområdet Vålådalen.  Torsdag: Tog fra Trondheim S tidlig ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no