Syltraversen

Fellestur

Fra dato
31. juli kl. 16:00
Til dato
2. august
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Hyttetur, Turkatalog2020
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh, Trøndelag (se kart)
Turkode
40040

Syltraversen er for deg som synes Besseggen er for pingler. Denne turen er for toppturvandrene som liker et ekstra kick og nyter "luft under vingene" . Syltraversen garanterer opplevelser for livet.

Her får du besøke flere av de mest sentrale toppene i Sylmassivet. Noe enkel klatring og flere luftige passasjer. Det vil bli sikret med tau etter behov og spesielt under hammeren før toppen av Storsylen. Gjennomføring av hele turen (traversen) krever godt vær. Turen er ca. 35 km (10-12 timer).

For de som ikke ønsker å gå hele traversen vil det bli mulig å gå ned fra Storsola sammen med en turleder.

Fredag: Privatbiler fra Trondheim til Nedalshytta, betjent, oppmøte innen kl. 19.30. Kveldsmat og informasjon.

Lørdag: I lett terreng inn til Ekorrdõrren, videre mot Storsola opp den sørøstre ryggen. Fra toppen av Storsola (1728 m.o.h) har vi et fantastisk skue og ser hele Sylryggen bortover mot Storsylen. Vi passerer noen luftige partier med lett klatring til vi når grenserøys 155A (1711 moh.). Så følges ryggen videre mot vest. Etter hvert blir det noe enkel klatring hvor vi sikrer med tau. Storsylen bestiges (1762 moh.) etterfulgt av Lillesylen (1702 moh.).

Turen avsluttes på Nedalshytta hvor vi nå fortjener en dusj og middag. Overnatting til søndag hvor dagen kan brukes til lett tur i omegn eller eventuelt retur til byen etter frokost.

Kart: Högalpin karta Sylarna 1:20 000.

Pris u/reise medlem kr. 2.335,-

Pris u/reise ikke medlem kr. 3.135,-

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

    

Syltraversen

Syltraversen er for deg som synes Besseggen er for pingler. Denne turen er for toppturvandrene som liker et ekstra kick og nyter "luft under vingene" . Syltraversen garanterer opplevelser for livet. Her får ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no