Friluftsskole 29. juni-3. juli

Arrangement

Fra dato
29. juni kl. 08:30
Til dato
3. juli kl. 15:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, Dnt-Skolefri, Rønningen, Friluftsskole, 5-7-Klasse, Hverdagsfriluftsliv
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Turkode
42013
Dette arrangementet er over!

Lær deg alle Lars Monsen triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i bymarka.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom mellom 10–13-år. Målet med friluftsskolen er å skape et positivt og lystbetont ferietilbud i nærmiljøet som skal legge grunnlag for varige friluftsvaner. 

Program for uken:

NB! Oppmøte hver dag i Granåsen kl 08:30, henting samme stedt kl 15:30.

mandag: Vi begynner med noen enkle naveleker på parkeringsplassen, innen vi går samlet til leirstedet. Når vi kommer frem lager vi felles lunsj på bål. Resten av dagen bruker vi på å riggge opp leirplassen. Hvis det blir tid, legges det tilrette for opplæring i bruk av øks, kniv og sag. Felles nedtur til parkeringsplassen.

Tirsdag: Fokus for dagen er allemannsretten gjennom quiz og lek. Vi lager felles varm lunsj på bål og kommer også til å bruke en del tid på å planlegge ekspedisjonen på onsdag.

Onsdag: Vi drar på ekspedisjon gjennom Bymarka!

Torsdag: Dagens hovedlæringsmål er kartopplæring. Vi går derfor med en spennende omvei til leirplassen og besøker flere karttegn på veien. Bading og fisking blir det også god tid til. Frivillig overnatting på Rønningen i hengekøyer for de som ønsker.

Fredag: Vi avslutter med ulike lagkonkurranser, lek og morro.

NB! Endringer i programmet kan forekomme på grunn av vær og forhold.

Bli med på sommerens store opplevelse du også!

Sted: Rønningen i Bymarka
Pris:
Kr 600,- for DNT-medlem/kr 950,- for ikke-medlem.

Du kan lese mer om medlemskap i DNT her.

Prisen inkluderer opplæring i friluftsliv, diplom ved gjennomført friluftsskole og transport til og fra ekspedisjonen. Det er med egne ledere som følger deltakerne hele tiden og gjennomfører aktiviteter underveis på campen.

VIKTIG MELDING - COVID19

Pga koronautbruddet og smittevernregler rundt viruset fører dette til noe endringer på praktiske løsninger på campene i regi av Trondhjems Turistforening. Antall plasser på campene er redusert. Deltakerne blir delt inn i mindre smitteenheter. Disse  gruppene kan bo på samme rom og dele samme spisebord. Samtidig legges det tilrette for at 1-meters-regelen mtp avstand til hverandre enkelt kan overholdes til hver tid. Camplederne vil sørge for høyt fokus på god håndhygiene og at alle tar hensyn til hverandre.

Turledere og hyttene er godt innført i smittevernsregler for aktiviteter og hytter, så deltakerne vil bli tatt godt vare på av disse. Informasjon blir gitt underveis på turen.

Alle deltakere må ha med sin egen antibac (det er også desinfiseringsmidler på hyttene.)

Deltakerne må holde seg hjemme hvis de er syke, eller har mistanke om sykdom når de starter på turen - følg myndighetenes råd

Mer informasjon sendes til de påmeldte.

 

 

Friluftsskole 29. juni-3. juli

Lær deg alle Lars Monsen triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i bymarka. Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom ...

Kontaktinformasjon:

  • Trondhjems Turistforening
  • Tlf. 73 92 42 00
  • E-post: tt@dnt.no