Pudder- og putejakt i Surnadal

Fellestur

Fra dato
17. januar kl. 16:00
Til dato
19. januar kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Dette arrangementet er over!

I Surnadal er det lekent terreng og ofte god snø. Denne helga er ikke målet å nå høye topper, men i stedet lete etter de beste linjene i skogen, med naturlige hopp, puter og klipper for lek og moro.

Turer
Turmål velger vi etter vær, føre og skredfare, og egne ønsker og ferdigheter. I utgangspunktet holder vi oss i skogen, der snøen ofte er best og terrenget mest lekent. Dette betyr at turene ikke blir lange, men nedkjøringene kan bli litt utfordrende med noe tett skog. Noen aktuelle områder kan være Rindal, Søyådalen og Kårvatn. Turene vil bli gjennomført i mindre grupper der deltagerne selv velger, planlegger og gjennomfører sin tur. Nedkjøringenes bratthet og vanskelighetsgrad velges dermed ut fra forholdene og deltagernes ønsker.

Overnatting og mat
Overnatting blir i campinghytter eller lignende, med selvhushold. Koordinator organiserer fellesmiddag lørdag. All annen mat ordnes av hver enkelt.

Transport
Avreise fredag ettermiddag og retur til Trondheim søndag ettermiddag. Det er i underkant av to timers kjøring til Surnadal. Deltakerne deles inn i billag etter påmeldingsfristen.

Krav til deltakerne
Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Ettersom denne turen går i områder med potensielt skredfarlig terreng vil deltakerne bli delt inn i grupper på maksimalt seks personer, der deltakerne må kunne ivareta sin egen og gruppas sikkerhet underveis. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet i varierende vær, kunne håndtere skikjøring i potensielt tett skog, og kunne bruke sikkerhetsutstyr for skred. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her.

Utstyr

  • Toppturutstyr for alpint, telemark eller snowboard.
  • Skredsikkerhetsutstyr: Skredsøker, søkestang og spade (kan leies på TT-kontoret).
  • Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet.
  • Kart: Norge-serien 10084 Surnadal, 1:50 000, eller tilsvarende

Kostnader
Overnatting (pris vil bli klar senere), middag lørdag, samt kjørekostnader som fordeles innad i billagene. TTFs anbefalte takst er 4,1 kr per bil per km pluss bompenger.

Påmelding
http://ttfdb.no/
Maksimalt 10 personer. Deltakerne vil bli inndelt i mindre grupper på turene.
Påmeldingsfrist 9. januar.

Viktig: Påmelding er bindende etter 9. januar i den forstand at betaling for overnatting da vil bli fakturert.

Merk: Ettersom formålet med turen er skikjøring i pudder kan turen bli utsatt dersom forholdene ikke ligger til rette for dette.
Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

 

Pudder- og putejakt i Surnadal

I Surnadal er det lekent terreng og ofte god snø. Denne helga er ikke målet å nå høye topper, men i stedet lete etter de beste linjene i skogen, med ...

Kontaktinformasjon: