SignaTUR Trollheimen

Fellestur

Fra dato
11. juli 2020 kl. 16:00
Til dato
19. juli 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Signaturtur, Dntungtrøndelag, Turkatalog2020, Trollheimen, Turkatalog2020_Hyttetilhytte
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Nord-Trøndelag Turistforening , Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
42022
Dette arrangementet er over!

Bli med DNTung Trøndelag til spektakulære Trollheimen, og en uke som tar for seg det beste Trollheimen har å by på!

SignaTUR Trollheimen byr på det ene vakre postkortmotivet etter det andre. Du får oppleve Gjevilvassdalen, Innerdalen, Storlidalen, Jøldalen og Folldalen som av mange fjellvandrere er utpekt som noen av Norges vakreste seterdaler. I tillegg byr SignaTUR Trollheimen på spektakulære omgivelser og muligheter for å bestige både Snota og Innerdalstårnet. Som om dette ikke er nok, så byr turen på overnattinger i turistforeningens kvarterer på fjellgårder og ærverdige hytter som alle ble bygd på slutten av 1800- tallet og i begynnelsen av 1900-tallet. Ikke rart at NRKs "Ut i naturen" har laget en rekke TV-program fra denne frodige fjellheimen.

lørdag: Felles transport fra Oppdal (for de som ønsker det) til Gjevilvasshytta,betjent, kveldsmat.

søndag: Opp Gjørdølsdalen, forbi Høghøa og i slakt terreng langs foten av Svarthetta frem til Jøldalshytta,betjent, 20 km, 7 t.

mandag: Dagens tur til Trollheimshytta, betjent, går over Geithetta med praktfull utsikt til Trollhettas topper og botner, 17 km, 6 t. 

tirsdag: Opphold og hviledag Trollheimshytta med med mulighet for topptur til Snota, 1.669 moh, for den som ønsker dette, 22 km, 8 t.

onsdag: På turen til Kårvatn Fjellgård, går vi innunder Snota-massivet og gjennom Naustådalen hvor utsikten åpner seg utover Todalen med fjellgården Kårvatn, 24 km, 8 t.

torsdag: Turen over til Innerdalen er kort i distanse, men høydeforskjellen er stor. Utsikten fra Bjøråskaret mot Innerdalsfjella og Innerdalen djupt nede er noe av det vakreste du kan oppleve, 5 t. I Innerdalen skal vi overnatte to netter på selvbetjent kvarteret Innerdalshytta.

fredag:  Opphold og hviledag Renndølsetra med muligheter for  topptur til Innerdalstårnet, 1450 moh, for den som ønsker dette. 6 t.

lørdag: Mot Bårdsgården Fjellgård, selvbetjent, går turen mellom de praktfulle fjellene etter Innerdalen, 21 km, 7 t.

søndag: Siste dagen går turen over til Vassendsetra, selvbetjent, videre langs Gjevilvatnet frem til Gjevilvasshytta, betjent, hvor ukesturen startet og slutter. mulighet til å ta rutebuss fra hytta til Oppdal sentrum

Kart: Trollheimen Sør og Nord. Begge 1:50 000.

Pris medlemmer kr 3.200,- u/reise. Pris ikke medlemmer kr 5.500,- u/reise.

Disse prisene dekker turledelse, åtte overnattinger, frokost, niste/termos og middag alle dager unntatt første lørdag hvor kun middag ved ankomst er inkludert. 

VIKTIG MELDING - COVID19

Pga koronautbruddet og smittevernregler rundt viruset fører dette til noe endringer på praktiske løsninger på turer med turleder regi av Trondhjems Turistforening. Antall plasser på turene er redusert. Deltakerne blir delt inn i mindre smitteenheter. Disse  gruppene kan bo på samme rom og dele samme spisebord. Samtidig legges det tilrette for at 1-meters-regelen mtp avstand til hverandre enkelt kan overholdes til hver tid. Turlederne vil sørge for høyt fokus på god håndhygiene og at alle tar hensyn til hverandre.

Turledere og hyttene er godt innført i smittevernsregler for aktiviteter og hytter, så deltakerne vil bli tatt godt vare på av disse. Informasjon blir gitt underveis på turen.

Alle deltakere må ha med sin egen antibac (det er også desinfiseringsmidler på hyttene.)

Deltakerne må holde seg hjemme hvis de er syke, eller har mistanke om sykdom når de starter på turen - følg myndighetenes råd.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

 

SignaTUR Trollheimen

Bli med DNTung Trøndelag til spektakulære Trollheimen, og en uke som tar for seg det beste Trollheimen har å by på! SignaTUR Trollheimen byr på det ene vakre postkortmotivet etter ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no