Barnas Store Fjæredag 2020-AVLYST

Fellestur

Dato
3. mai kl. 13:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Grilling, Barnasturlag, Fjære, Biologi
Arrangører
Trondhjems Turistforening, Barnas Turlag Klæbu
Dette arrangementet er over!

Det er med tungt hjerte av vi grunnet COVID-19 situasjonen når ser oss nødt til å avlyse årets Barnas Store Fjæredag. Vi hadde gledet oss skikkelig til å samle alle ildsjeler, store og små til nok en uforglemmelig dag i Rotvollfjæra. Men akkurat nå er det viktigere å tenke i et litt større perspektiv og bidra til den nasjonale dugnaden for å begrense spredningen. Kommer sterkere tilbake neste år! :)

Bli med oss på en lærerik dag i Rotvollfjæra med jakt på kule krabater og ramsalte kryp!

Vi følger sportsdykkere på deres ferd ned i fjorden og får etterpå muligheten til å se hva de har i fangstnettene sine. Akvarier blir så fylt med vakre pelikanfotsnegler, buktende grønnmarker med store huggtenner, artige sjøharer, pansrede piggsjøstjerner, sjøpølser, alger i flere farger og masse annet interessant. Flinke biologer vil hjelpe oss med å artsbestemme det som dukker opp i løpet av dagen - og vil lære oss plenty kule fakta i pop-up-mini-laboratoriet i fjæra.

Det blir mange ulike aktiviteter og helt sikkert mye nytt å lære seg. Hele arrangementet er gratis og vi byr attpåtil på gode smaksprøver fra havet.

Så det er bare å ta på støvlene, ta med bøtte, spade og kanskje en bessfar og en lillebror som trenger en-ut-av-huset-opplevelse – vi garanterer nemlig en spennende dag i fjæra!

Program &Stands

Stands 13:00 - 16:00

Institutt for Biologi, NTNU sine studenter tar seg noen timer fri fra eksamenslesninga og er med oss på en storstilt artsbestemming-dugnad – sammen med Passion For Ocean-gjengen. Studentene setter opp en fjære-lab med mikroskoper og feltluper og vi trenger hjelp av dere til å få fulle akvarier.

Forurensnings-forskere fra Sealab, NTNU viser hvordan mikroplast ser ut og hvor det kommer fra.

NTNUI dykkergruppa og Draugen Froskemannsklubb dykker etter dyr og alger til oss på land - og gjennomfører samtidig en ryddeaksjon under vann. Dykkerne viser frem utstyret de bruker og har dykkeaktiviteter for barna på land også.

Miljøagentene patruljerer stranden i beste Strandryddedag-stil og Grønn Barneby har full fokus på søppel i havet.

Naturvernforbundet er proffe søppelplukkere og har med seg et meget spesielt måkereir og masse skrot. Det er jo et trist syn, men viktig for oss å se…

Foreningen La Humla Suse stiller med humler, humlequiz, humlevandring og andre morsomme humle-aktiviteter! Humlevandringene starter kl. 13:30 og 14:30 og vi går samlet fra stand med håver og godt humør. .

Norgesskjell fra Åfjorden sponser blåskjell til alle som vil smake på de sunne godsakene. TEKNA stiller med en biolog som kan fortelle mye spennende blåskjellbiologi. Spis og lær!

Røde Kors Hjelpekorps setter opp en førstehjelp-treningscamp. Alltid greit å friske opp kunnskapen her!

Vi har bestilt masse nystekte fiskekaker fra Hegstad & Blakstad, og TT sine frivillige deler ut smakebiter til alle sultne fjærefolk som HAR MED EGEN GAFFEL. Vi vil jo ikke bruke unødvendige engangsplast-gafler vi nei!

Har du alltid lurt på hvordan tang og tare smaker? Hva er egentlig umami? Våre tangeksperter fra Seaweed Solutions/SES gir deg smaksprøver og masse fakta om makroalger. Og. Trondheim sopp- og nyttevekstforening har også fokus på tang og tare denne dagen.

Mandarinsaft er vårt faste fjære-band og ville gjerne spille for oss i år også!

Barnas Turlag sin maskot Turbo er selvsagt tilstede hele dagen!

MERK! Vi er i kontakt med flere spennende aktører så følg med på nettsiden vår for å se hvem som blir med på Barnas Store Fjæredag.

Tips: Buss 20, samt lokaltoget går nesten rett forbi. Husk at 1 voksen kan ha med seg 4 barn gratis på søndager på bussen...

Vi er opptatt av miljøet og forbyr derfor engangsgriller på dette arrangementet! Om værforholdene tillater det, tenner vi opp 2 store griller i fjæra og har noen bålpanner som alle kan bruke til å varme den medbrakte søndagsmiddagen.

En stor takk til TEKNA som syntes dette er et så supert arrangement at dem ville være fjæredag-sponsorer.

NB! Alle har ansvar for egne barn på alle våre Barnas Turlag turer!

 

Barnas Store Fjæredag 2020-AVLYST

Det er med tungt hjerte av vi grunnet COVID-19 situasjonen når ser oss nødt til å avlyse årets Barnas Store Fjæredag. Vi hadde gledet oss skikkelig til å samle alle ...

Kontaktinformasjon:

  • Trondhjems Turistforening
  • Tlf. 73 92 42 00
  • E-post: tt@dnt.no