Fjellsportsamling Drivdalen - Oppdal Ice Climbing Festival

Arrangement

Fra dato
14. februar kl. 16:00
Til dato
16. februar kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Fjellsportsamling, Isklatring, Klatring, Festival, Vinterklatring, Alpinisme
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Dovrefjell, Orkelsjøvidda, Budal og Forollhogna (se kart)
Dette arrangementet er over!

14-16 Februar 2020 arrangeres det Isklatrefestival på Oppdal. TTF vil også i år være med på denne festivalen som deltakere.

Oppdal og Drivdalen er et område med gode muligheter for isklatring. Alt fra nybegynner-ruter til klassikere som Kongsvollfossen og Tøftfossen.

Hvis noe av dette ikke skulle friste er det ikke lange bilturen ned mot Sunndalsøra. Fra du passerer Oppdal vil du kunne velge og vrake mellom fosser og fjellsider som kan klatres under riktige forhold.

Festivalen vil passe alt fra erfarne klatrere som ønsker og dra på egne turer til nybegynnere som er nysgjerrig på vinterklaring.

Enten du er nysgjerrig på å begynne med isklatring eller bare ønsker å føle deg litt tryggere på toppturer de gangene du må frem med stegjern og isøks. Dette vil være en gylden mulighet til å lære mer om hvordan man tar seg frem i terreng med stegjern, øks og evt sikringsutstyr.

Uansett om du er nybegynner eller erfaren er dette også en fin måte å bli kjent med andre fjellsport-interesserte. I utgangspunktet er dette et eksternt arrangement og all klatring er uorganisert og foregår på eget ansvar og initiativ. 
 
Nødvendig Klatreutstyr for å delta på aktiviteter. Sjekk også utstyrslisten for hvert kurs på festivalen sine sider før du melder deg på noen kurs.

 • Klatrehjelm
 • Klatresele
 • Taubrems
 • 2 x prusik-slynger
 • 120 slynge
 • 3 skrukarabinere
 • 2 x Klatreøkser
 • Stegjern for klatring
 • Varme stivsko tillpasset stegjern. Randosko kan benyttes.

TTF har noe utstyr som kan leies. 

Sikringsutstyr og tau for klatring på egen hånd må medbringes av hver enkelt.
 
Turutstyr:
Det er vinter i Drivdalen, det er derfor viktig med varme vinterklær. Siden vi skal drive med Isklatring er det lurt med ekstra votter eller hansker slik at man bestandig har noe tørt tilgjengelig

 • Varm lue
 • Buff
 • 2 par hansker som kan brukes under klatring
 • 1 par ekstra varme votter til å bruke mellom klatringen
 • Ekstra par ullsokker for å ha noe varmt etter klatringen
 • Tykk dunjakke
 • Vanntette klær,  GTX osv.
 • Førstehjelpsutstyr

Liggeunderlag til å sitte på mellom øktene og en termos med varm drikke kan gjøre dagen mer komfortabel for de som har tenkt å melde seg på en av turene med veileder.

Stegjern er gtx-buksa sin verste fiende. Har du ikke erfaring med bruk av stegjern anbefales det at du bruker en gammel bukse du ikke er så redd for, så lenge du har denne muligheten. Gamasjer vil også til en viss grad beskytte skoene og buksen mot stegjernene. Skulle det bli hull i den nye GTX buksen så kan det meste repareres. Kanskje reparasjon av turklær kan være et interessant tema rundt matbordet om kvelden ;)
 
Overnatting
Det vil i utgangspunktet ikke bli bestilt felles hytte, men festivalen anbefaler følgende overnattingssted: Driva Hytter (+47 451 12 456), Magalaupet Camping (+47 992 59 993) eller Granmo Camping (+47 996 42 947) 
Vi kan prøve å finne en felles hytte for overnatting hvis flertallet av de påmeldte ønsker det. Skriv i kommentarfeltet under påmeldingen på ttfdb.no hvis du ønsker å være med på en felles hytte.
 
Kostnader
Isklatrefestivalen koster 350 (early bird),- og inkluderer foredrag samt middag lørdag. Andre tilbud som evt. tilbys igjennom Isklatresfestivalen kommer i tillegg og betales av hver enkelt. 

For mer info og påmelding til festivalen sjekk websiden: https://isklatringtrondelag.com/icefest/

Det er viktig at dere melder dere på festivalen selv! Det er den som sikrer dere plass på festivalen.

Samkjøring er miljøvennlig og sosialt og vil organiseres via påmeldingslisten om ønskelig. Kostnader til transport med privatbil blir fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger og parkering.
 
Krav til deltakerne
Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Du må selv sette deg inn i turen og vurdere om du har nødvendig form og ferdigheter som kreves for denne turen. Ta gjerne kontakt med koordinator hvis du har spørsmål.
Se TTFs turretningslinjer her.

Isklatrefestivalen er et eksternt arrangement og kan ha egne retningslinjer.
 
Påmelding
Påmelding til turen åpnes 15.desember 18:00
http://ttfdb.no/

Festivalbilletter:
https://isklatringtrondelag.com/icefest/

Fjellsportsamling Drivdalen - Oppdal Ice Climbing Festival

14-16 Februar 2020 arrangeres det Isklatrefestival på Oppdal. TTF vil også i år være med på denne festivalen som deltakere. Oppdal og Drivdalen er et område med gode muligheter for ...

Kontaktinformasjon: