Snøskredskolen, del 2: Snøens underlige liv - fra fnugg til vedvarende svakt lag

Kurs

Dato
21. januar kl. 18:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Skred, Snøskred, Skredkveld
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, DNT ung Trøndelag , Trondhjems Turistforening
Turkode
43008
Dette arrangementet er over!

Del to av snøskredskolen følger snøens utvikling fra den dannes i atmosfæren, påvirkes av vind, temperatur og trykk og omdannes mange ganger i løpet av sesongen nede i snødekket.

  • Hvordan dannes snø?

  • Hvordan påvirker været snøomdanningen og skredfaren?

  • Hvilke værforhold øker skredfaren og hvilke reduserer den?

  • Hvordan kan jeg finne ut om snøen er trygg å ferdes på?

  • Hvordan forstår jeg det som står om snø og skredtyper i skredvarselet på Varsom?

  • Hvordan tror jeg snøen vil endre seg underveis på tur?

 

Disse og lignende spørsmål prøver vi å gjøre deg i stand til å svare på gjennom en kveld med deling av kunnskap og erfaringer og lav terskel for å stille spørsmål. Skredkveldene hos TTF/TT ledes av erfarne instruktører godkjent av Norsk Fjellsportforum, NF.

 

Ta med skrivesaker og smarttelefon. Last ned appen Varsom RegObs for Android eller iOS og opprett en bruker før du kommer.

 

Krav til forhåndskunnskap

Det er viktig at du som deltaker forstår at teorikvelder inne i seg selv ikke gir deg den nødvendige kompetansen for å ta gode avgjørelser i skredterreng. For å bli god til dette må du trene praktisk ute på ski i tillegg, fortrinnsvis gjennom å gå ett eller flere skredkurs i tillegg til å diskutere skredfare og valgene med de du er på tur med. Velg gjerne et kurs i DNT med NF-standard. Der blir teori og praksis satt sammen og du blir veiledet av kompetente skredinstruktører underveis. Skredskolen er primært for deg som har tatt kurs før eller skaffet deg kunnskap gjennom erfaring. Om du ikke har formelle kurs fra før håper vi disse kveldene vil inspirere deg til å ta et praktisk kurs etterpå. Her finner du våre kurs.

Del 2, 3 og 4 i snøskredskolen utdyper de enkelte temaene og du vil lettere henge med og få mer ut av dem hvis du enten har tatt et skredkurs tidligere eller har lest deg opp i forkant om kveldens tema via https://varsom.no/snoskredskolen eller i en god bok om snøskred.
 

Påmelding legges ut fredag 29. november kl 12:00. Sted: TT-brygga, Sandgata 30. Pris: 50,-. Arrangementet er bare åpent for medlemmer i TT/DNT.

Snøskredskolen, del 2: Snøens underlige liv - fra fnugg til vedvarende svakt lag

Del to av snøskredskolen følger snøens utvikling fra den dannes i atmosfæren, påvirkes av vind, temperatur og trykk og omdannes mange ganger i løpet av sesongen nede i snødekket. Hvordan ...

Kontaktinformasjon: