Ekkertinden fra Vollasetra

Fellestur

Fra dato
3. juli kl. 16:00
Til dato
5. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Topptur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Dovrefjell, Trollheimen (se kart)

Opplev Trollheimens svar på Preikestolen. Den heter Ekkertinden, er dobbelt så høy som nasjonalikonet Preikestolen og stuper 1000 meter rett ned i Sunndalen. Ekkertinden er for dem som liker å bestige mange høydemeter på sine turer og lar seg begeistre av kontrastene i bratt norsk natur. 

Fredag: Vi drar med privatbiler fra Trondheim på ettermiddagen til Vollan gård hvor det er en liten parkeringsplass. Derfra bratt opp til Vollasetra på 760 moh, selvbetjent, som blir base for helga. 

Lørdag: I dag går turen til Trollheimens svar på Preikestolen, Ekkertind med sine 1189 moh. Hele turen går i et terreng uten lufteksponering. Det er derfor noe overraskende når man plutselig befinner seg på toppen av Ekkertinden og opplever et nesten 1000 meter stup rett ned til gårdene i dalbunnen i Sunndalen. Da dette er en forholdsvis kort topptur i fra Vollasetra vil det være muligheter til å fortsette turen innover mot Graslihøa og Graslitinden for de som ønsker dette. Vel tilbake på Vollasetra lager vi oss middag i felleskap.

Søndag: Liten dagstur inn Volladalen før vi setter nesen nedover til bilene ved Vollan gård og hjemreise til Trondheim. 

Kart: Turkart Trollheimen sør 1:50 000.

Pris medlem u/reise kr 1.785,- 

Ikke medlem u/reise kr 2.585,-

Disse prisene dekker turledelse, to overnattinger, to frokoster og niste/påfyll termos, samt 2 middager. 

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

Ekkertinden fra Vollasetra

Opplev Trollheimens svar på Preikestolen. Den heter Ekkertinden, er dobbelt så høy som nasjonalikonet Preikestolen og stuper 1000 meter rett ned i Sunndalen. Ekkertinden er for dem som liker å ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no