Fjellflorahelg på Gjevilvasshytta

Fellestur

Fra dato
26. juni kl. 16:00
Til dato
28. juni
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Helgetur, Hyttetur, Tematur, Turkatalog2019, "Turkatalog2019"
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen, Trøndelag (se kart)
Turkode
40030

Dette er en tur for alle som er glade i og lyst til å lære mere om fjellplantene våre. Fjellgrunnen i Gjevilvassdalen består for en stor del av kalkholdige skiferbergarter og den gir oppgav til en rik flora. Tyrikvamfjellet er en av de rikeste plantefjellene vi har i dette området.

Vi treffer på kjente og kjære fjellplanter som reinrose og den vakre fjellsmella og kanskje hvis vi er heldige den svært sjeldne norske malurten som vokser på Tyrikvamfjellet. Turen blir ledet av en botaniker.

Denne helga vil vi ha Gjevilvasshytta, betjent, som base for våre turer.

Fredag: Samkjøring med privatbiler fra Trondheim til Gjevilvasshytta,betjent, kveldsmat. Oppmøte innen kl. 19.30.

Lørdag etter frokost starter botaniseringsturen fra Gjevilvasshytta og går opp mot Tyrikvamfjellet  deretter dreier vi av og går bratt ned mot Gjørdøldalen til vi møter stien fra Jøldalshytta. Vi rusler så stien tilbake til Gjevilvasshytta og til en god middag. Turen forutsetter gode knær og en viss fysisk form selv om vi går i sakte tempo.

Søndag blir det litt myrbotanisering i Gjørdøldalen og ellers litt botanisering i nærområdet. Retur til Trondheim på ettermiddagen.

Kart: Turkart Trollheimen Sør 1:50 000.

Pris medlem u/reise 2.335,-

Pris ikke medlem u/reise kr 3.135,-

Disse prisene dekker turledelse og botanisering, to overnattinger, frokost og niste/termos både lørdag og søndag, samt middag fredag og lørdag kveld.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer.

 

Fjellflorahelg på Gjevilvasshytta

Dette er en tur for alle som er glade i og lyst til å lære mere om fjellplantene våre. Fjellgrunnen i Gjevilvassdalen består for en stor del av kalkholdige skiferbergarter ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no