Bli fortrolig med teltlivet vinterstid - introduksjonskurs vintertelting

Kurs

Fra dato
3. mars kl. 18:00
Til dato
15. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Kurs, Temakurs, Telt
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turkode
40008
Dette arrangementet er over!

Har du lyst å lære om hva som kreves for en trygg og god opplevelse av telting i vinterfjellet? Men du er kanskje usikker på egne ferdigheter, krav til bekledning, utstyrsbehov for å kunne gjennomføre en slik tur? Da kan dette kurset være noe for deg. Du har vært på vinterturer tidligere, men ikke tatt steget ut av hyttekomforten og ut i villmarken vinters tid.

Kurset legges opp i tre bolker. Først en teorikveld med praktisk info omkring utstyr, bekledning, pakking av pulk, kartlesing og andre råd og tips i forbindelse med vintertelting. Videre legges det opp til en kveld ute i bymarka med mer praktisk trening på det vi har lært, med rigging av leirplass, oppsett av telt, bruk av primus, etc.  Kurset avsluttes med en helgetur på ski med pulk og overnatting med full utrustning hvor vi er på tur fra lørdag til søndag og setter teori ut i praksis.

Vi legger helgeturen til området rundt Prestøyan i Selbu kommune og går innover mot Høystakken og Kvennfjellvatnet, en distanse på 7 km i svært lettgått terreng med storslagen utsikt og følelse av høyfjellsterreng.

Hvis du ønsker å forberede deg for pakking av sekk etc., så anbefales det å bli med på Temakveld på TT-brygga torsdag 9.januar. Der kan du få tips og råd om hvordan du kan planlegge en vintertur, valg av bekledning etter værforholdene samt smart pakking av ryggsekk. Likeledes anbefales også vår introduksjonstur til vinterfjellet 31.januar-2.februar hvor man lærer fra som kreves for å kunne få fra hytte til hytte i vinterfjellet.

Tirsdag 3.mars kl. 18:00: Teorikveld på TT brygga med praktisk info, tips og råd i fbm vintertelting.

Onsdag 11. mars: Praktisk trening på å slå leir med telt, bruk av primus i bymarka

Lørdag 14: Privatbiler fra Trondheim på morgenen og inn til Vekta i Selbu. Vi snøsetter pulkene og går innover Prestøyan nasjonalpark og inn til Kvennfjellsvatnet hvor vi slår leir.  

Søndag: Tur i området ut i fra vær og føreforhold, deretter nedringing av leir og retur til Vekta.

Den enkelte kjøper inn mat til seg selv som tilberedes i det enkelte telt.  

Pris medlem u/reise kr 1.500,-

Pris ikke medlem u/reise kr 2.300,-

Disse prisene dekker to kurskvelder, turledelse under praksishelg.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

 

Kontaktinformasjon: