Fototur til Rondane

Fellestur

Fra dato
4. oktober 2019 kl. 16:00
Til dato
6. oktober 2019 kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Dette arrangementet er over!

Høsten er over oss og naturen har kledt seg i sin vakreste høstdrakt, og hva er vel da mere fristende enn å ta med seg kameraet ut i naturen for og ta noen blinkskudd av de vakre høstfargene?

Helga fra fredag 4. til søndag 6. oktober 2019 inviteres det derfor til fototur i Rondane med fokus på naturbilder!

Fredagen satser vi på avreise senest kl 16.00 med privatbiler fra byen, siden det er et stykke å gå til Øvre Dørålseter - som blir vår basecamp for helga. På denne tiden av året er parkeringsplassen ca. 2km fra Dørålseter og vi må gå det siste stykket langs grusveien inn til hytta. Det kan bli sent før vi kommer frem, så husk derfor å ha med hodelykt som skal ligge lett tilgjengelig. Vel fremme i hytta mekker vi felles middag, og så blir det peiskos mens vi informerer om morgendagens planer og deler litt tips & tricks med hverandre for å inspirere alle til bedre og kunne formidle en historie og et budskap med alle de fete naturbildene vi skal ta imorgen.

Vi mekker fellesmiddag både på fredag og lørdag, og avreise på søndag blir senest kl 16.00. Koordinator kjøper inn ingredienser til middag på fredag og lørdag. Husk å si ifra til koordinator hvis du har noe spesielle behov. Drikke og brødmat må ordnes av hver enkelt deltaker.

Utstyr:

For å delta på denne turen må du ha stativ og kamera som du kan å bruke med manuelle innstillinger. Husk å lade opp kamerabatteriet på forhånd og ta gjerne med deg ekstra batteri til kameraet og evt powerbank til mobilen ettersom det ikke er strøm på Dørålseter på denne tiden av året.

Dette er en tur som har lange perioder med ingen eller lite bevegelse, så husk å ha med ekstra varme klær. For å unngå å fryse på hendene når man betjener kameraet i den blå timen, anbefales det å bruke tynne ullhansker. Det kreves at deltagerne er fjellvante og har ordentlig turutstyr som vindtette/vanntette klær fra topp til tå, inkl votter og lue.  Hvis du har noen spesielle behov, så meld ifra på forhånd til turkoordinator. 

Husk kompass og kart over Rondane. 

Ellers oppfordres det til å pakke ihht DNT sin pakkeliste, se  https://www.dnt.no/artikler/turtips/7080-pakkeliste-for-sommerturen/

NB: Det kan ha kommet endel snø allerede, så juster isåfall sommerpakkelisten til DNT ihht dette, bla ved å ta med termos, snø/vindbriller og gamasjer.

Kart:

Turkart over Rondane eller utskrift fra https://kartutskrift.no/

Krav til deltakerne:

Dette er en samling der alle turer gjennomføres i deltakernes egen regi og som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv planlegge turer, vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter, og være i stand til å ta vare på seg selv ute i fjellet i varierende vær. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se også TTFs turretningslinjer.

Påmelding:

Påmelding innen torsdag 26.september, gjennom TTFs påmeldingssystem.

Skriv i påmeldingen om du har bil og hvor mange passasjerer du eventuelt kan ta med. Koordinator setter opp kjørelag fra påmeldingslisten. Kjørelagene avtaler internt hvor og når folk hentes. Kostnader til transport med privatbil vil bli fordelt på alle personer i bilen, inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger og parkeringsavgifter.

NB: Grusveien inn til veibommen noen km før Dørålseter er privat bomvei, så det er sjåføren i hver bil sitt ansvar å ta med 50,- i kontanter til å betale bomavgiften med ettersom betaling av bomavgiften ikke kan gjøres via moderne betalingsmåter som kort, vipps, autopassbrikke, skiltgjenkjenning, nettgiro e.l.

Overnatting betales av hver enkelt deltaker på hytta.

Fototur til Rondane

Høsten er over oss og naturen har kledt seg i sin vakreste høstdrakt, og hva er vel da mere fristende enn å ta med seg kameraet ut i naturen for ...

Kontaktinformasjon: