RETT UT går Forsvarsrunden

Fellestur

Dato
5. november 2019 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Forsvarsrunden går gjennom Småbergan, Rosenborg, Skyåsparken og Kuhaugen. Runden går i et område av stor militærhistorisk interesse.

Underveis vil du passere Kristiansten festning som har en historie helt tilbake fra slutten av 1600-tallet og hadde en strategisk plassering i forsvaret av Trondheim.  Kasernen, en staselig bygning i Festningsgata, ble bygd i 1901 og har frem til 2002 huset forskjellige militære utdanningsinstitusjoner. Persaunet leir ble bygd av tyskerne under andre verdenskrig for å væ¦re forlegningsleir og hovedkvarter for 13. ubåtflotilje. I dag er flere bygninger fredet, mens deler av leiren er utbygd til boliger. På Kuhaugen ble det under 2. verdenskrig også etablert forskjellige militære installasjoner av tyskerne. I dag er Luftforsvarets krigsskole etablert i leiren. Fra utsikten på Skyåsen er det en fantastisk utsikt mot Trondheim og Trondheimsfjorden. Sivilforsvarets fredede utkikkspost i Skyåsparken er et eksempel på tiltak iverksatt under den kalde krigen fra begynnelsen av 50-tallet.

Oppmøte: Festningsgata Bussholdeplass kl: 11:00. Fra sentrum går buss nr. 25 dit. 

Lengde: omtrent 5 km. 

Om RETT UT - turene:

Turglede og naturopplevelser: En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. RETT UT - turene er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder i greit gåtempo. Turene varer i 2-3 timer, og blir lagt i nærområdene, enten i marka nær byen eller i byen. Turer på dagtid, tirsdager kl. 11.00 og turer på kveldstid, onsdager kl. 17.30. Her kan du få nye turvenner, motivasjon, flotte naturopplevelser og inspirasjon til nye turer.

Det er ikke tillatt å ha med hund på TT sine organiserte turer.

Hvor går vi? Vi har arrangert turer på Ladestien, til Geitfjellet, Liaåsen i Estenstadmarka, Solemsvåttan, Grønlia, beversafari langs Teisen- og Baklidammen, måneskinnstur til Elgsethytta, båltur og mye mye mer. Finn turen du har lyst til å være med på, eller bli en fast turdeltaker. Vi ønsker alle vel møtt, det er høyt under taket og god stemning enten vi nyter utsikten fra Gråkallen eller vandrer sentrumsrunden langs Nidelven.

Alle RETT UT - turer er gratis og uten påmelding.

 

RETT UT går Forsvarsrunden

Forsvarsrunden går gjennom Småbergan, Rosenborg, Skyåsparken og Kuhaugen. Runden går i et område av stor militærhistorisk interesse. Underveis vil du passere Kristiansten festning som har en historie helt tilbake fra ...

Kontaktinformasjon: