RETT UT pluss- tur til vakre Svarttjønna- dagstur

Fellestur

Dato
8. oktober 2019 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med til vakre Svarttjønna i Bymarka. Vi følger grusveien frem til Vintervatnet. Deretter følger vi stien som går på baksiden av gråkallen til Svahylla og gamle bynesvei som vi følger inn i Tømmerdalen og videre til Nydammen. Fra Nydammen går vi over i noe mer variert og våt sti opp til myrene ved Svarttjønna. Turen fortsetter i variert skogsterreng frem til driftsveien som vi følger videre til Tømmerdalstorget. Via Kobberdammen og en litt bratt men kort oppstigning mot Lille Gråkallen, når vi etter hvert Skistua. Derfra følger vi skitrasèen tilbake til Henriksåsen/Kumlokket P-Plass.

Turen krever fottøy som tåler vann og med god såle.

Ta med mat og drikke, vi raster underveis.

Middels krevende!

Oppmøte:11.00 på Henriksåsen p-plass i Fjellseterveien. Fra sentrum går buss nr. 26 dit.
Varighet: 5 timer pluss pauser
Lengde: ca 16 km.   

Om RETT UT - turene:

Turglede og naturopplevelser: En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. RETT UT - turene er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder i greit gåtempo. Turene varer i 2-3 timer, og blir lagt i nærområdene, enten i marka nær byen eller i byen. Turer på dagtid, tirsdager kl. 11.00 og turer på kveldstid, onsdager kl. 17.30. Her kan du få nye turvenner, motivasjon, flotte naturopplevelser og inspirasjon til nye turer. Det er ikke tillatt å ha med hund på TT sine organiserte turer.

Hvor går vi? Vi har arrangert turer på Ladestien, til Geitfjellet, Liaåsen i Estenstadmarka, Solemsvåttan, Grønlia, beversafari langs Teisen- og Baklidammen, måneskinnstur til Elgsethytta, båltur  og mye mye mer. Finn turen du har lyst til å være med på, eller bli en fast turdeltaker. Vi ønsker alle vel møtt, det er høyt under taket og god stemning enten vi nyter utsikten fra Gråkallen eller vandrer sentrumsrunden langs Nidelven.

Alle RETT UT - turer er gratis og uten påmelding.

RETT UT pluss- tur til vakre Svarttjønna- dagstur

Bli med til vakre Svarttjønna i Bymarka. Vi følger grusveien frem til Vintervatnet. Deretter følger vi stien som går på baksiden av gråkallen til Svahylla og gamle bynesvei som vi ...