Toppturer Sunndalen

Fellestur

Fra dato
22. mars kl. 17:00
Til dato
24. mars kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

I området ved Sunndalsøra er det fantastiske muligheter for toppturer.  Innlosjering vil bli på Phillipshaugen i Øksendalen, og herfra drar vi på dagsturer lørdag og søndag.

Turer og terreng

I området er det mange fine topper å velge blant. Aktuelle topper er Dronningkrona, Kongskrona, Smisetnebba, Flånebba, Litlskjorta, Ryssdalsnebba, Fløtatind, Trolltind m.fl. Toppene er typisk 1200 – 1800 moh, og starstedet ligger typisk på 100 - 400 moh. Vær og føreforhold vil være avgjørende for hvilke turer som blir aktuelle. Ved gode forhold kan det være aktuelt med lengre tur over flere topper.  Området har mye terreng av utfordrende karakter der det er viktig å vurdere rutevalg og skredfare.

Turorganisering

Vi møtes fredag kveld (Seinest klokka 21) på Phillipshaugen. Både fredag og lørdag kveld planlegger vi aktuelle turer påfølgende dag sammen. Turmål fremmes av deltagerne etter egne ønsker og ferdigheter, og etter vær, føre og skredfare. Vi fordeler oss så på mindre grupper (ca 4-6 deltakere) der deltagerne selv planlegger og gjennomfører sin tur. På morgenen gjør vi en siste vurdering av turplanene ut fra aktuelt vær. Koordinator følger opp at alle turgrupper har nødvendig felles sikkerhetsutstyr samt at det er tilstrekkelig kompetanse i hver gruppe, og holder oversikten over hvor alle turgrupper drar.

Overnatting og mat

Vi har reservert plass for 12 stk for overnatting i 2-4-manns-rom på Phillipshaugen. På Phillipshaugen serveres også frokost til 139 kr per pers. (Det er mulig å organisere egen frokost, men si i fra til koordinator om du heller ønsker dette). Fredag kveld ordner deltakere med mat på egenhånd. Lørdag serveres middag på Phillipshaugen, 2-retters, til 350 kr (Meld i fra om eventuelle allergier ved påmelding). Overnatting er på ca 350 kr/natt.

All annen mat ordnes av hver enkelt. Handling av mat bør gjøres før ankomst.

Link til overnatting: https://www.phillipshaugen.com

Transport

Avreise fredag ettermiddag og retur til Trondheim søndag ettermiddag/kveld. Det er ca 3 timers kjøring til Phillipshaugen. Deltakerne deles inn i billag etter påmeldingsfristen.

Det er også mulighet for å dra på tur på egenhånd på fredag også. Skriv i så fall inn i kommentarfeltet om du planlegger/ønsker dette.

Krav til deltakerne

Dette er en samling der alle turer gjennomføres i deltagernes egen regi. Deltakerne må selv planlegge turer, vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter, og være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet i varierende vær. Ettersom denne samlingen er lagt til områder med potensielt skredfarlig terreng deler vi oss inn i grupper på maksimalt seks personer, der deltakerne selv må kunne ivareta sin egen og gruppas sikkerhet underveis samt kunne bruke sikkerhetsutstyr for skred. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her.

Utstyr

Alle må ha følgende:

  • Toppturutstyr for alpint, telemark eller snowboard.
  • Skredsikkerhetsutstyr: Skredsøker, søkestang og spade (kan leies på TT-kontoret).
  • Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet.
  • Kart og kompass (Norge-serien 10078 Sunndalsøra, 1:50 000, eller tilsvarende).
  • Ta også med førstehjelpsutstyr, vindsekk, liggeunderlag o.l. som vi fordeler slik at alle turgruppene har dette.

Kostnader

Pris for overnatting, frokost lørdag og søndag, samt middag lørdag kveld vil komme på cirka 1350 kr per person. Kjørekostnader fordeles innad i billagene. Ved samkjøring er TTFs anbefalte takst 4,10kr pr. km pr. bil fordelt på antall personer i bilen, inklusive sjåfør. Evt. bompenger og parkering kommer i tillegg.

Påmelding

http://ttfdb.no/

Påmeldingen åpner mandag 25. februar kl. 20. Påmeldingsfrist 12.mars. Maksimalt 12 personer.

Skriv gjerne i kommentarfeltet om du kan tenke deg å ta langtur (flere topper) en eller begge dagene. Skriv også i kommentarfeltet om du ønsker å dra på tur på fredag også

Viktig: Påmelding er bindende etter 12.mars i den forstand at man da må regne med å betale for overnatting uansett.

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

 

Toppturer Sunndalen

I området ved Sunndalsøra er det fantastiske muligheter for toppturer.  Innlosjering vil bli på Phillipshaugen i Øksendalen, og herfra drar vi på dagsturer lørdag og søndag. Turer og terreng I ...

Kontaktinformasjon: