Miniekspedisjon til Brungmarka

Fellestur

Fra dato
15. mars kl. 16:00
Til dato
17. mars kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på pulktur med telt og ski i eksotiske bynære fjell 15.-17.mars. Trøndelags myrer som man lett kan forbannes over både sommer og høst blir jo til det vakreste skieldorado! Det blir mange flotte og pulkvennlige myrdrag på denne turen, og vi får med oss to netter med vintertelting og to kommunetopper. Hurra!

Turen

Vi møtes på Trondheim S fredag ettermiddag for avreise til Singsås. Toget går kl 16.15. Fra togstasjonen på Singsås er det umiddelbar nærhet til oppkjørte løyper som tar oss opp i fjellet. Vi satser på å gå 1.5 til 2 timer før vi finner en egnet teltplass i mørket/evt under en stor måne.

Lørdag går vi nordover, forbi Samsjøen, eventuelt med en avstikker til Rensfjellet 941, og det høyeste punktet i Melhus som ligger rett nedenfor toppen (!). Vi ser an vær og føre, men finner uansett en fin plass å sette teltcampen også lørdag ettermiddag.

Søndag skal vi ta oss videre og ned til Brøttem i Klæbu. Turen går selvsagt via Kråkfjellet 817, Klæbus høyeste topp (fra 2020 blir den også Trondheims høyeste topp). Retur fra Klæbu sentrum til Trondheim med buss søndag ettermiddag/kveld.

Vi legger opp til pulktur, men det er også mulig å gå med sekk, så lenge du får med deg det du treng.

Deltakere vil bli organisert i teltlag. Vi legger opp til at det er en brenner/kjøkkensett i hvert teltlag. Alle tar med mat til seg selv, men teltlagene kan gjerne planlegge felles middager/frokoster.

Dette er en krevende vintertur med dagsetapper på ca 20 km.

Transport

Vi legger opp til kollektivtransport til og fra Trondheim. Deltakerne må kjøpe billetter selv! Avreise med tog fredag kl 16.15 fra Trondheim S. Retur med buss søndag ettermiddag/kveld. Alternativ reiser til og fra start-og-sluttpunkt må eventuelt ordnes av den enkelte og avtales med turkoordinatorene.

Krav til deltakerne

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær. Har du aldri før overnattet utendørs om vinteren, ta kontakt med koordinatoren for en liten prat om utstyr. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her.

Utstyr

Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet, samt fjellski. En pakkeliste finner du her: https://www.dnt.no/artikler/turtips/7098-pakkeliste-for-skiturer-i-vinterfjellet/

I tillegg er det noen justeringer man må gjøre fordi vi skal ligge ute i telt, ikke inne på hytte. https://www.norskfriluftsliv.no/gode-tips-for-vintertelting/

Husk spesielt:

  • spade
  • skift av ullundertøy
  • nok varme klær til kvelden
  • vintersovepose og godt liggeunderlag
  • hodelykt m/ekstra batterier
  • Det er kjekt med campsko – f.eks. fotposer, hvis du har.

Kart

Brungmarka dekkes av fire (!) kartblad i 1:50 000 serien. Ruta vår ligger i hovedsak innenfor kartbladene Berkåk og Trondheim. Tilgrensende områder på kartblad Haltdalen (og Stjørdal). Kartutskrift.no er et godt alternativ til trykte kart.

Påmelding

http://ttfdb.no/

Maksimalt 12 personer.

Husk å skrive i kommentarfeltet om du kan ta med telt (type og antall personer) og brenner/drivstoff/gryte.

Påmeldingsfrist: 11. mars.

Påmelding åpner 20. februar kl. 20:00

Ta gjerne kontakt med en koordinator ved spørsmål.

 

Turkoordinatorer:

Karen Lone 90939048

Eddie Setekleiv 45463871

Elisabeth Wærnes

 

Miniekspedisjon til Brungmarka

Bli med på pulktur med telt og ski i eksotiske bynære fjell 15.-17.mars. Trøndelags myrer som man lett kan forbannes over både sommer og høst blir jo til det vakreste ...

Kontaktinformasjon: