OPP24 topper på Søndre Fosen

Fellestur

Fra dato
19. oktober 2019 kl. 08:00
Til dato
20. oktober 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Helgetur, Topptur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Dette arrangementet er over!

DENNE TUREN ER AVLYST

Denne helga skal vi besøke de tre høyeste toppene på Søndre Fosen, Ytre Skurvhatten, Osplikammen og Seksortklumpen. Alle toppene er tre av 24 topper i turkonseptet OPP24. 

Lørdag: Avreise tidlig morgen med privatbiler (samkjøring) til Alsetmarka hvor fotturen til Ytre Skurvhatten, 623 moh starter. Ytre Skurvhatten ligger i et særpreget fjellplatå med flere topper, vatn og trange skar. Turen er på ca 6 km t/r. Vel tilbake i bilene kjører vi til Ørlandet for å bestige Osplikammen, 285 moh. Osplikammen ligger i et populært og godt tilrettelagt turområde på grensen mellom Ørlandet og Bjugn kommuner. Turen t/r toppen er på 4,2 km. Etter endet tur kjører vi til Austråt Camping hvor vi skal overnatte i telt, hytter eller motell alt etter hva den enkelte ønsker.

Søndag: Etter frokost kjører vi til parkeringsplassen ved Høgås Gård som er utgangspunkt for dagens fottur til toppen av Seksortklumpen, 439 moh. Selv om Seksortfjellet er den høyeste toppen i Bjugn kommune har dette vært et litt bortgjemt turmål selv for mange fosninger. I 2015 merket Fosen Turlag ruta opp til toppen og det er den vi skal følge idag. Turen t/r toppen er på 12 km. Vel nede ved bilene igjen er det bare hjemturen som står igjen. 

Kart: 10094 Fosen 1:50 000 i Norge-serien.

Deltagerpris medlemmer u/reise kr 200,-

Deltagerpris ikke medlemmer u/reise kr 300,-

I tillegg må den enkelte dekke reise, overnatting og mat for begge dagene.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

Kontaktinformasjon: