Storviglen OPP24 med seterovernatting

Fellestur

Fra dato
9. august kl. 08:00
Til dato
11. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Hyttetur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

I Femundsmarka nasjonalpark venter villmarkseventyret mellom vridde kjempefuruer, et mylder av små og store sjøer og et hav av kampesteiner. Nordøst i nasjonalparken, like ved svenskegrensa, troner Storviglen, den høyeste av toppene i det slake fjellmassivet som reiser seg over landskapet med sine 1561 moh. Denne helga skal vi bestige denne toppen og bo på den idylliske betjente setra Ljøsnåvollen.

Fredag: Samkjøring med privatbiler fra Trondheim på morgenen til Langen Gjestegård. Derfra starter vår fottur inn til Ljøsnåvollen som skal være base denne helga. Fotturen er på ca 14 km i lettgått terreng. Underveis passerer vi noen flotte tømmerrenner som går mellom sjøene Feragen og Femunden. Vel fremme på Ljøsnåvollen blir vi servert en deilig middag. 

Lørdag: Etter en god seterfrokost skal vi i dag bestige Storviglen med sine 1561 moh. Toppen er også en av 24 topper i turkonseptet OPP24. Turen til toppen er på 15,5 km t/r Ljøsnåvollen og går stort sett etter merket sti unntatt det siste stykket opp til toppunktet. Oppe ved varden på Storviglen er det vid utsikt mot Femunden i sør, mot Aursunden i nordvest og mot Sverige i øst. Retur samme vei som vi kom opp. 

Søndag: Etter nok en god seterfrokost tar vi farvel med Ljøsnåvollen og vandrer tilbake til bilene ved Langen Gjestegård, ca 14 km. Tilbake i Trondheim på kvelden. 

Kart: Turkart Røros - Feragen 1:50 000.

Pris medlem u/reise kr 2.340,-

Pris ikke medlem u/reise kr 3.060,-

Disse prisene dekker turledelse, to overnattinger, frokost og niste/termos både lørdag og søndag, samt middag fredag og lørdag kveld.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer.

 

 

 

 

Storviglen OPP24 med seterovernatting

I Femundsmarka nasjonalpark venter villmarkseventyret mellom vridde kjempefuruer, et mylder av små og store sjøer og et hav av kampesteiner. Nordøst i nasjonalparken, like ved svenskegrensa, troner Storviglen, den høyeste ...

Kontaktinformasjon: