Den lille Syltraversen OPP24

Fellestur

Fra dato
2. august 2019 kl. 16:00
Til dato
4. august 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Dette arrangementet er over!

En av de mest legendariske turene i Midt-Norge er "den store Syltraversen". Denne byr på krevende klyving og sikring med tau. På den lille Syltraversen, som vil skal gå denne  helga, så unngår man dette ved å starte fra den andre siden (vi går fra  nord til sør) og vandrer opp på Lillsylen, 1705 moh og Storsylen, 1762 moh. 

Fredag: Privatbiler fra Trondheim til Nedalshytta, betjent, oppmøte innen kl. 19.30. Kveldsmat og informasjon om turen langs den lille Syltraversen.

Lørdag: Starter med å vandre langs merkaruta mot Syltjønna og passerer bekken fra Syltjønna på egnet sted, straks under 1000 meters koten. Tar så av i retning nordøst og vandrer opp skråningen mot Nordsylen. Fra Nordsylen fortsetter vandringen litt opp og ned til mellomtoppen på 1616 moh. Opp mot 1616-toppen blir det litt smalere og følger etter hvert en smal egg opp mot Lillesylen. Denne kan oppleves som eksponert og luftig for enkelte. Oppe på toppen av Lillsylen er det flott utsikt over landskapet. Fra denne toppen er det bratt ned noen hundre meter og traversen fortsetter med en bratt nedstigning mot mellomtoppen og skardet mellom Lill- og Storyslen. Møter etter hvert den merkede stien opp fra Syltjønna til Storsylen. Oppe på toppen er det bare å nyte utsynet over dette mektige fjellpartier før vi legger turen tilbake til Nedalshytta langs den merkede traseen. Vel fremme på Nedalshytta venter en velfortjent dusj og middag.

Søndag: Lett tur i omegn eller eventuelt retur til byen etter frokost.

Kart: Z54 Sylarna 1:50 000.

Pris medlem u/reise kr 2.070,- Pris ikke medlem/veiledende u/reise kr 2.820,-. Disse prisene dekker turledelse, to overnattinger, to frokoster med nistepakke/termos og middag fredag og lørdag kveld. 

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

 

Kontaktinformasjon: