Temahistorisk kveldstur

Fellestur

Dato
28. august 2019 kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tema
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

«Forsvarsrunden» - Trondheim som regional festningsby og militærstrategisk by/område de siste 350 år.

Trondheim og Trøndelag har alltid vært et viktig strategisk område som var viktig å okkupere for å kunne beherske hele Norge. Dette visste våre tidligere fiender som for det meste kom østfra. Under siste krig, 2. verdenskrig 1940 – 45, var Norge okkupert av nazi -Tyskland. For tyskerne ble Trondheimsområdet spesielt utpekt til et særdeles viktig baseområde for deres omfattende planer. Her skulle anlegges viktige militære anlegg som flyplasser, ubåt verksteder, skipsdokker, luftskyts m.m. Noe av dette er fortsatt synlig og er blitt en del av vårt hverdagsbilde.

Vi skal følge den ny merkede Forsvarsrunden som ble offisielt åpnet 23.5.2019. Underveis blir det små stopp med orienteringer fra forskjellige viktige tidsepoker sett i fra et militærstrategisk ståsted. Vi skal bla også få med oss norske etterlatenskaper fra «Den kalde krigen» og dens historie. Hoved rasten tar vi på det flotte utsiktspunktet Kuhaugen hvor vi får et godt overblikk over Trondheim og hvor de forskjellige anleggene fortsatt er og var planlagt.

Oppmøte: Kristiansten festning på parkeringsplassen (parkering mot avgift).

Tid: kl.17.30

Distanse og varighet: 5,6 km ca 2,5 – 3 timer i lett terreng etter god vei og noe  sti. Ta med ettermiddagskaffen og sitteunderlag.

Temahistorisk kveldstur

«Forsvarsrunden» - Trondheim som regional festningsby og militærstrategisk by/område de siste 350 år. Trondheim og Trøndelag har alltid vært et viktig strategisk område som var viktig å okkupere for å ...

Kontaktinformasjon: