Igloo-tur

Fellestur

Fra dato
23. februar kl. 08:00
Til dato
24. februar kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Snø som byggemateriale! Vi skal bygge igloo og/eller quinzee og overnatte i den. Om du har gjort det før eller ikke, spiller ingen rolle. Det er noen få grunnprinsipper å lære og så skal det bli bolig i snø. Fint å våkne og se opp i en fin blokkspirale i taket, samt å kjenne musklene som løftet blokkene opp dit dagen før.

Turen

Turen er fra lørdag morgen til søndag. Målet med turen er bygging av igloo og/eller qunizee. En igloo bygges med snøblokker. En quinzee derimot består av en snøhaug som hules ut. Vi satser på iglooturen i nærheten av Samsjøen. Vi drar fra Trondheim på lørdagmorgen til Håen/Samsjøen så langt veien er brøytet. Derfra går vi på ski til Samsjølia for å finne et egnet overnattingssted og bygger igloo og/eller quinzee. Blir vi tidlig ferdig med byggingen, er det rom for skiturer i området, avslapping, bål eller bygging av flere iglooer, skulpturer eller andre kunstverk. På søndag er det mulighet for en skitur f. eks. til Kråkfjellet eller Rensfjellet før vi drar hjem. Ved mye vær og vind flyttes turen til Bymarka i Trondheim.

Alle ordner selv med frokost og brødmat. Koordinatoren handler inn for felles middag på lørdag. Husk å si ifra om du er vegetarianer eller har noen allergier.

Overnatting

Vi overnatter i igloo og/eller quinzee og med en ordentlig kuldelås vil temperaturen inne være rundt frysepunktet. Ta med sovepose og et godt liggeunderlag (eller ev. to).

Transport

Avreise i privatbiler på lørdag morgen og retur på søndag ettermiddag. Koordinator setter opp kjørelag. Kostnader til transport med privatbil blir fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger.

Krav til deltakerne

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Igloobyggeteknikk vil bli formidlet i løpet av turen. Deltakerne kommer til å bli delt inn i grupper for å bygge iglooene. Det forutsettes også at alle bidrar til bygging og matlaging. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær. Har du aldri før overnattet utendørs om vinteren, ta kontakt med koordinatoren for en liten prat om utstyr. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her.

Utstyr

Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet, samt fjellski. En pakkeliste finner du her: https://www.dnt.no/artikler/turtips/7098-pakkeliste-for-skiturer-i-vinterfjellet/

Husk:

  • ekstra ullklær for kvelden,
  • overnattingsutstyr (hodelykt, sovepose og liggeunderlag),
  • spade og søkestang (hvis du har).
  • Det er kjekt med gamasjer og fotposer, hvis du har.
  • Husk ekstra votter, da et par sannsynligvis blir våt under byggingen.
  • Pakk alt i en stor sekk, slik at du får med deg alt på skituren.
  • Ta med nok drikke for byggingen på lørdagen. For søndagen kan vi smelte snø om vi ikke finner vann.

 

  • Vi trenger dessuten tre brennere, skriv derfor i kommentaren om du kan stille med brenner og drivstoff og hvor store gryter du har.
  • Skriv også om du har eller kan låne en snøsag og om du tar med vindsekk.

Kart:

Norge-serien 10085 Berkåk, 1:50 000.

Kostnader

Kostnadene for fellesmiddagen fordeles mellom deltakerne. Eventuelle kjørekostnader fordeles innad i billagene etter statens satser.

Påmelding

http://ttfdb.no/

Maksimalt 9 personer.

Husk å skrive i kommentarfeltet om du kan ta med snøsag og brenner/drivstoff/gryte. Skriv også hvis du har praktisk igloobyggeerfaring (da kan vi ev. øke antall deltakere).

Påmeldingsfrist: 18. februar.

Påmelding åpner 1. februar

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

 

Igloo-tur

Snø som byggemateriale! Vi skal bygge igloo og/eller quinzee og overnatte i den. Om du har gjort det før eller ikke, spiller ingen rolle. Det er noen få grunnprinsipper å ...

Kontaktinformasjon: