Grunnleggende turlederkurs - DNT ung

Kurs

Fra dato
18. oktober 2019 kl. 16:00
Til dato
20. oktober 2019 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Dntungtrøndelag
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Nord-Trøndelag Turistforening , Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh, Trondheimsmarka, Trøndelag (se kart)
Dette arrangementet er over!

Liker du å være på tur og ta ansvar? Liker du å bli kjent med nye mennesker og utforske nye steder? Da kan turlederrollen være noe for deg. Grunnleggende turlederkurs gir deg kompetanse til å lede mennesker i natur i lavlandet/nærmiljøet hele året, samt til å gå videre på DNT`s sommerturlederkurs for å kunne lede turer i fjellet.


Sentrale tema på kurset blir turledelse, orientering og turkunnskap. Opplegget er en fin blanding av praktiske øvelser og teori. Kurset er lagt opp slik en ordinær DNT ung-tur ville foregått i fjellet. Deltakerne bytter på rollen som turleder og man er turledere parvis. Opplegget er ikke veldig eksamens/test-preget, men er mer et kurs hvor man lærer underveis, og hvor vi lærer av hverandre. Begge nettene vil vi overnatte på Græslihytta i Sylan.

Temaer på kurset: Presentasjonsteknikker, ferdaråd, orientering, turlederrollen, gruppedynamikk, marka og naturkunnskap, pakking og bekledning, mat på tur med grupper, førstehjelp/redning, bål og leirplass, inn losjering på selvbetjent hytte og turledersekken.

Krav: Du må ha gjennomført ambassadørkurs før kursstart og bør ha vært en del på tur tidligere og det er fint om du har grunnleggende kunnskap om orientering og førstehjelp. NB! Det settes opp et ambassadørkurs på TT-brygga 22. oktober, https://www.dnt.no/aktiviteter/113542/874077/. Alle som melder seg på dette ambassadørkurset, skal få bli med på Grunnleggende turlederkurset 18-20 oktober. Merk! Dere som ikke har ambassadørkurs får ikke godtkjent grunnleggende turlederkurs før dere har gjennomført ambassadørkurset.

Aldersgruppe: Dette kurset er forbeholdt ungdommer i alderen 16-26 år

Kursavgift: Gratis for DNT ung medlemmer. NB! reise kommer i tillegg.

Utstyr: Vi skal være ute hele helgen, så beregn utstyr til dette. Fredag begynner vi å gå med en gang bussen stopper, så møt opp i turutstyr og gode fjellstøvler.

Mat: Felles måltider. Alle er med og bærer innkjøpt mat, samt hjelper til med matlaging, rydding ol. NB: Si ifra dersom du har spesielle behov når det gjelder mat.

Turlederhåndboka kan hentes ut på TT-brygga fra og med 1 måned før kursstart. Du kan lese mer om den komplette turlederutdannelsen her.

 

Grunnleggende turlederkurs - DNT ung

Liker du å være på tur og ta ansvar? Liker du å bli kjent med nye mennesker og utforske nye steder? Da kan turlederrollen være noe for deg. Grunnleggende turlederkurs gir ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: post@tt.no