Norge på tvers - langs 63º nord - DNT ung

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
19. juli 2019 kl. 08:00
Til dato
26. juli 2019 kl. 12:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Ungdom, Sommerferie, Sylan., Dntungtrøndelag, Jubileum2018, Norgepåtvers
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Nord-Trøndelag Turistforening , Trondhjems Turistforening
Turområde
Nord-Trøndelag (se kart)
Dette arrangementet er over!

120 km. 7 dager. Norge på tvers er en unik ekspedisjonsopplevelse som vil gi deg minner for livet. Turen går langs den offisielle «Norge på Tvers»-ruten, langs 63º nord. Her følger du turistforeningens merkede ruter og overnatter på betjente- og selvbetjente hytter. Derfor slipper du å bære telt, sovepose og mat.

Planen for uka: 

Fredag
Oppmøte utenfor kontoret til Nord-Trøndelag Turistforening i Stjørdal hvor fotturen starter. Herfra går turen over E14 og inn på Kirkevegen som fører over i Prestmovegen, og Stjørdalselva krysses. Vegen går langs sørsiden av Stjørdalelva som følges østover til Hembre Gård. Fra Hembre Gård følger vi vegen 4 km videre oppover før vi tar av opp Tronskodalen og videre over Ertsgardsfjellet og frem til Kvitfjellhytta, selvbetjent. Dette er en lang dagsetappe på 31 km. Så dette blir en krevende dag.

Lørdag
Nå er vi inne i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Ruta går i åpent fjellterreng, skogsterreng med rygger og smådaler med gamle setervoller frem til Prestøyhytta, selvbetjent, 12 km.

Søndag
Langs dagens rute passerer vi flere spennende kulturminner. På denne strekningen er det også flott utsikt både til Roltdalen og Fongen-massivet. Vel fremme på Schulzhytta får vi servert middag og frokost, 16 km.

Mandag
Denne etappen starter i i storvokst gran- og furuskog i Roltdalen, går over i bjørkeskog og etter hvert i slakt fjellterreng. Ruta går over og gjennom Ramskaret og fram til den selvbetjente Ramsjøhytta, 16 km.

Tirsdag
Dagens rute går i variert, åpent fjellskogterreng hele vegen. Gjennom øvre partier av Sankådalen går ruta langs grusrygger og over grussletter som er breelvavsetninger fra siste istid før vi er fremme på Storerikvollen, betjent, 18 km

Onsdag
På vår vei til Nedalshytta, betjent, går vi lange partier høgt og fritt med fin utsikt til Sylmassivet og Nesjøen og Esandsjøen, 22 km.

Torsdag
Fra Nedalshytta og opp til svenskegrensa er det i overkant av 5 km, og vel fremme kan du slå deg selv på brystet og vite at du nå har en plass på den offisielle registreringslista på www.norgepatvers.no. Her avslutter vi turen med å gå gjennom den mektige "porten" Skardøra i Skardsfjellmassivet og frem til Stugudal, 23 km (totale km denne dagen). Vi overnatter på Vektarstuggu.

Fredag
Fra Væktarstua i Stugudal tar vi rutebuss kl 06:55 til Stjørdal / Trondheim sentralstasjon.

Kart: Turkart Sylan nord og sør 1:100 000 eller Norge-serien 1:50 000: 10091 Stjørdal, 10087 Sylan og 10086 Haltdalen.

Pris medlem: u/reise kr 3.000,-
Pris ikke medlem: u/reise kr 3.600,-
Prisen dekker kost og losji på alle de 7 hyttene samt turleder.

Rutebuss Tydal - Stjørdal må betales av hver enkelt deltaker. 

Alder: 16-26 år

Sted: Sylan
Oppmøte NTT kontoret i Stjørdal kl 08:00 mandags morgen.   

Deltagere som fullfører og fyller ut EXPEDITION-passet vil bli registrert på den offisielle Norge på tvers siden og få tilsendt den offisielle Norge på tvers skjorta og koppen.

Spesielle behov
Dersom du har sykdommer eller matintoleranser vi bør vite om, skriver du dette i kommentarfeltet når du melder deg på turen.

For mer informasjon, se: http://www.norgepaatvers.no/

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

 

 

Norge på tvers - langs 63º nord - DNT ung

120 km. 7 dager. Norge på tvers er en unik ekspedisjonsopplevelse som vil gi deg minner for livet. Turen går langs den offisielle «Norge på Tvers»-ruten, langs 63º nord. Her følger ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: post@tt.no