Barnas Store Fjæredag 2019

Fellestur

Dato
28. april 2019 kl. 13:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Grilling, Barnasturlag, Fjære, Biologi
Arrangører
Trondhjems Turistforening, Barnas Turlag Klæbu
Dette arrangementet er over!

Bli med oss på en spennende jakt etter småkryp i Rotvollfjæra!

Denne dagen følger vi sportsdykkere på deres ferd ned i fjorden og får etterpå muligheten til å se hva de har i fangstnettene sine. Vi har fylt opp akvariene med kråkeboller, slagestjerner, alger og masse annet interessant. Flinke biologer vil hjelpe oss å artsbestemme det som dukker opp i løpet av dagen - og vil lære oss plenty  kule funfacts. Det blir mange ulike aktiviteter og spennde ting å lære seg.

Hele arrangementet er gratis og vi byr attpåtil  på gode, gratis smaksprøver fra havet.

Så ha på gummistøvler, ta med bøtte, spade og kanskje bessmor og en storebror som trenger en luftetur – å  bli med oss på en lærerik dag i fjæra!

 

Program &Stands

Også i år lover vi å by på mange flinke bidragsytere og spennend aktivteter for store og små. Hva 2019 har å by på, legger vi ut fortløpende etterhvert som vi har det klart!

Stands 13:00 - 16:00

 1. Biologistudenter fra  NTNU  har tatt seg noen timer fri fra eksamenslesninga og er med på en storstilt artsbestemmings-dugnad. Studentene setter opp en mini-lab med mikroskoper og feltluper, får nok fulle akvarier i løpet av dagen og hjelper oss med å finne navn på alt spennende vi finner.
 2. Norgesskjell fra Åfjorden sponser blåskjell til alle som vil smake. TEKNA stiller med en biolag som kan fortelle mye spennende om skjellene.
 3. Røde Kors Hjelpekorps setter opp en førstehjelp-treningscamp. Alltid greit å friske opp kunnskapen her!
 4. Statsnail stiller med smaksprøver på Kråkeboller og inspirsjon rundt bærekraftig høsting av snegler i fjæra.
 5. Guus Wellesen fra Arctic Skeletons fokuserer på dyrets indre verden i år, og har med i hvert fall en oter og havørn som skal dissekeres!  Også i år kan du ta med bein du finner i fjæra og lurer på hvem sin det har vært, så prøver vi å finne ut av det.
 6. Blueye robotics kommer med en undervannsdrone! Hvor kult er ikke det!!
 7. Vi har bestilt plenty nystekte fiskekaker fra Hegstad&Blakstad. Vi deler ut smakebiter til alle sultne fjærefolk som trenger påfyll utover dagen.
 8. Trondheim fridykkerklubb, Draugen froskemannsklubb og Pingvin dykkerkubb gjennomfører en maritim ryddeaksjon under vann samtidig som de viser frem utstyret de bruker og stiller med dykkeaktiviteter for barn på land.
 9. Fugleforskere fra Norsk Ornitologisk Forening stiller med fangstnett slik at vi i fellesskap kan ringmerke småfugler. Det blir fuglekassesnekring og attpåtil masse fuglekjennskap.
 10. Miljøagentene patruljerer stranden i beste Strandryddedag-stil og Grønn Barneby har full fokus på plastsøppel i havet.
 11. Forurensningsforskere fra NTNU Sealab viser hvordan mikroplast ser ut og hvor det kommer fra.
 12. Mausund Feltstasjon er proffe søppelplukkere og har med seg et meget spesielt måkereir og masse søppel dem har plukket på no-time uti Froan. Det er jo et trist syn, men viktig for oss å se..
 13. Møt lillekaroliuss fra #sammehav Vanligvis gleder hun barn som sykehusklovn. Nå kommer hun hele veien fra Stokkøya for å tumle lystig rundt og hjelpe til hvorsomhelst og nårsomhelst
 14. Mandarinsaft er vårt faste fjære-band  og ville gjerne spille for oss i år også!

Turbo, barnas turlags maskotten, er tilstedet hele dagen!

MERK! Vi er i kontakt med mange flere spennende aktører, følg med på nettsiden for å se flere hvem som stiller :)

Tips: Buss 6 samt lokaltoget går nesten rett forbi!

Det er montert en fast grill nede ved sjøkanten og Barnas Turlag stiller med varm kull - om du får lyst på litt medbragt saltmat eller søtmat så kan jo søndagsmiddagen tas ute i frisk sjøluft.

NB! Alle har ansvar for egne barn på alle våre Barnas Turlag turer!

En stor takk til TEKNA og KUBA/Trondheim kommune syntes dette er et så supert arrangement at de ville være fjæredag-sponsorer.

Barnas Store Fjæredag 2019

Bli med oss på en spennende jakt etter småkryp i Rotvollfjæra! Denne dagen følger vi sportsdykkere på deres ferd ned i fjorden og får etterpå muligheten til å se hva ...

Kontaktinformasjon:

 • Trondhjems Turistforening
 • Tlf. 73 92 42 00
 • E-post: post@tt.no