Harbak og Linesøya **/***

Fellestur

Fra dato
28. august 2019 kl. 09:00
Til dato
29. august 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Arrangører
Veteranan i Trondhjems Turistforening, Trondhjems Turistforening
Dette arrangementet er over!

På turen skal vi oppleve Harbakhula og Linesøya der tyskerne hadde en hemmelig radar­stasjon under krigen. Vi skal gå topptur til Stemmafjellet som gir en fantastisk utsikt over havlandet. Overnatting på Kuringen Bryggehotell.
Onsdag:
Buss fra Sentralstasjonen kl. 09:00. Ferge over Flakk-Rørvik, kjører til Åfjord og videre til Harbak. Vi går opp til en heller, der det er funnet spor etter steinalderbosetting. Vi spiser mat­pakken der. Etterpå går vi utover Harbak langs en kjerreveg som etter hvert går over i en sti. Tur-retur om lag 8 km. Lett kystterreng med enkelte våte partier. Før returen kan vi gå opp til Harbakhula der det årlig foregår konserter. Bratt sti og trapper.
Etterpå kjører bussen til Kuringen Bryggehotell der vi skal overnatte. Ta med nødvendig mat fram til middagen om kvelden.
Torsdag: Buss kl. 09:00 til Linesøya. Vi går over norddelen av øya til Tørrvika, hovedsakelig langs kjerreveg og gårdsveg. Videre til Øyholmen der tyskerne hadde en radarstasjon. Deretter blir det en topptur til Stemmafjellet 175 moh. Vi går ned til et gammelt ishus og videre til der bussen venter på oss. En kjentmann blir med oss og gir orientering underveis. Turen går delvis på sti og i terrenget med en del våte og bratte partier, til sammen om lag 10 km.
På vegen tilbake spiser vi middag i Åfjord sentrum før vi setter kursen mot Trondheim.
Begge dagene kan vi gå med dagstursekk og øvrig bagasje kan ligge i bussen. Det anbefales fjellsko.
Matpakke smøres og termos fylles på hotellet dag to.
Bindende påmelding på nettet eller TT-kontoret innen 8. august. Ved avmelding etter fristen må full pris betales. Husk å angi hvem du vil dele rom med. Maks antall deltakere: 27.
Budsjettpris kr 2300.

Oppmøte: Trondheim Sentralstasjon, start kl. 09:00
Turen ledes av: Tor Skjevdal 480 95 060 og Liv Skjevdal 984 09 715