I vaffeljervens fotspor

Fellestur

Dato
29. september 2019 kl. 07:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Norges eldste jerv levde mange år i Bymarka i Trondheim. Jerven levde opprinnelig i Hedmark hvor jervetispa og hennes valpekull var utpekt av myndighetene til et såkalt hiuttak, for å redusere konfliktnivået med sauenæringen. Valpene ble avlivet, men tispa kom seg unna og rømte etter hvert til en isolert tilværelse i Bymarka i Trondheim. Der levde den sammen med masse sau uten at det er registrert sauetap. Den har derimot fått mat og vafler fra hyttene på utfartssteder og særlig ved Elgsethytta. Den ble derfor på folkemunne kalt Vaffeljerven.

Denne søndagen skal vi følge i dens fotspor gjennom Bymarka. Turen starter i Granåsen på morgenen og ender en gang på ettermiddagen på Skistua. Turen vil være på ca 21 km og foreløpig rute er som følger: Granåsen - Rønningen- mellom Svartvatnet og Bjørktjønna, Langdalen opp til Bergskaret, ned Hårråbakkan mellom Bjørnaråsen og Brennan til "Jervmyra", til Heisjøen (her blir første matpause), Bosbergheia til Elgsethytta. Der blir det mulighet for å kjøpe kaffe og jervvaffel, før vi går via vintervasshøgda til Skistua hvor turen avsluttes. Turen er lang og vi regner med at vi vil bruke fra 8 til 10 timer på turen.

Oppmøte: Vi møtes på Henriksåsen p-plass kl. 07:30 for å sette igjen de fleste bilene og samkjører til Granåsen skianlegg hvor fotturen starter. De som ikke har behov for transport tilbake fra Skistua til Granåsen etter endt tur kan møte direkte på Granåsen store parkeringsplass kl.08:00.

Husk å ta med rikelig mat og drikke for en lang dag i Bymarka.

Kart: Turkart Bymarka 1: 25 000.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

 

 

 

 

I vaffeljervens fotspor

Norges eldste jerv levde mange år i Bymarka i Trondheim. Jerven levde opprinnelig i Hedmark hvor jervetispa og hennes valpekull var utpekt av myndighetene til et såkalt hiuttak, for å redusere ...

Kontaktinformasjon: